Saturday, December 24, 2011

Pengorbanan Dan Kebodohan

Posted by Hanie Bee at 5:15 AM




assalamualaikum :)


mood : non
enviromnet : layan lagu sambil menaip~








hai uolls !
long time no see..padahal ny aku bru jek updates post smlm kan...jiwa kacau betul aku sejak akhir2 ini..
pasai ape?
 ceecicicicintaaaaa lah..hahaaa


kali ni aku nak mengupas perbezaan antara 


''' PENGORBANAN & KEBODOHAN'''


adapt daripada video MATLUTHI pujaan ku..
ecawahhh~ haha~ opss~ (^^,)
mula2 aku tgk ok lah ku pikir dy nak ckp pasai 
LAGU MELAYU kat MALAYSIA ni yg kdg2 cm x masuk akai..i mean..ntah !
hehehe... but ! but ! but !


the last of his bla..bla...


aku dpt nilai moral n nilai2 murni cm dlm KOMSAS tu..
ala2 PMR & SPM tu....dimana beliau pon amat yakin bahawasanya...


CINTA ni bukan lah berkorban sampai sanggup nak 
cincang2 tangan...sambut bom demi slmtkan kekasih..
raut bgelora sngup diredah..
klu dah 1+1=2 xnk yg betul nak yg salah.. 1+1=11 (misalnya.)
hahaha..lucu pulak aku pikir...


perempuan?oh..perempuan...kadg2 aku po rimas jadi perempuan ni..bodo x bertempat ! tu aku  kot..haha..whatever~ 

i mean, if lelaki boleh kenape kita xboleh?!
'' lau laki relex jek kn ada ke xda kita boleh jek hidop''


''rindu? dlm kajian aku pmpuan ni lebih merindu drpd laki..emm? lelaki ad rindu cm kita rindu dowg?''


''pengorbanan seorg..ni cerita betul.. wlpon laki kowg curang byk kali ke,kantoi ps2 buat lagi..pastu buat lagi..kantoi lagi...



ps? 


laki : ok janji xwat lg ! janji ! (wt yg ke 100x )


cm biaser lah perempuan.. 


ok...bgi peluang lagi...yela......... utk yg ke 100x


masalah mula timbul ...


baby boy : ape awk  ni ! sy xcurg ok..sy xwt dah..awk ni xsyg kat sy ke? SUDAH SGT KE NAK PERCAYA?


baby gurl :: huh ! yelah tu ! bukan xpercaya tp dh byk kali kena ngn awk tu...


baby boy :: susa ar awk nie ! bukan nak paham owg ! sume salah sy kan?! awk jek betol..


baby gurl :: dah kenape awk ni? ad ke sy ckp awk betol awk salah..


ok..bla..bla....


ps2 hati dah tawar..sakit hati mengelegak cm gunung api BORNEO tu.. kepala otak pon kusot...(maggie lg sdp)


kowang pon boleh pikir kn.....ape yg tjadi..
Tipu lah lau kwoang pon xda pengalaman cmni..


''cmner nak mempercayai sesorang 100% if hati dah byk kali kena game utk yg ke 100 kali ny..(hiperbola)jangan ditanya kenapa?bagaimana? andai diri sendiri pon xdpt nak menjawab...is not about right or wrong..


 ( tertakluk kpt sutuasi,xkira lah laki ke perempuan ke..same jek..)






aku pon xkata aku ni betol...
manusia sentiasa melakukan kesilapan ...
TAPI BUKAN UNTUK KESILAPAN YANG SAMA BERULANG KALI.FULLSTOP !!!




uih~ emotional betul aku...hehehe..xda lah..
byk dgr cerita,baca blog..wall facebook.....
terajedi yg selalu berlaku....iktibar :))


rsa mcm byk laki but aku dah msl nak menaip ni..
nak main game jap ! 
see u in the  next BEBELAN HANIE BEE~(^.^)V














chow~ 
salam :))

0 comments on "Pengorbanan Dan Kebodohan"

Post a Comment

Saturday, December 24, 2011

Pengorbanan Dan Kebodohan





assalamualaikum :)


mood : non
enviromnet : layan lagu sambil menaip~








hai uolls !
long time no see..padahal ny aku bru jek updates post smlm kan...jiwa kacau betul aku sejak akhir2 ini..
pasai ape?
 ceecicicicintaaaaa lah..hahaaa


kali ni aku nak mengupas perbezaan antara 


''' PENGORBANAN & KEBODOHAN'''


adapt daripada video MATLUTHI pujaan ku..
ecawahhh~ haha~ opss~ (^^,)
mula2 aku tgk ok lah ku pikir dy nak ckp pasai 
LAGU MELAYU kat MALAYSIA ni yg kdg2 cm x masuk akai..i mean..ntah !
hehehe... but ! but ! but !


the last of his bla..bla...


aku dpt nilai moral n nilai2 murni cm dlm KOMSAS tu..
ala2 PMR & SPM tu....dimana beliau pon amat yakin bahawasanya...


CINTA ni bukan lah berkorban sampai sanggup nak 
cincang2 tangan...sambut bom demi slmtkan kekasih..
raut bgelora sngup diredah..
klu dah 1+1=2 xnk yg betul nak yg salah.. 1+1=11 (misalnya.)
hahaha..lucu pulak aku pikir...


perempuan?oh..perempuan...kadg2 aku po rimas jadi perempuan ni..bodo x bertempat ! tu aku  kot..haha..whatever~ 

i mean, if lelaki boleh kenape kita xboleh?!
'' lau laki relex jek kn ada ke xda kita boleh jek hidop''


''rindu? dlm kajian aku pmpuan ni lebih merindu drpd laki..emm? lelaki ad rindu cm kita rindu dowg?''


''pengorbanan seorg..ni cerita betul.. wlpon laki kowg curang byk kali ke,kantoi ps2 buat lagi..pastu buat lagi..kantoi lagi...



ps? 


laki : ok janji xwat lg ! janji ! (wt yg ke 100x )


cm biaser lah perempuan.. 


ok...bgi peluang lagi...yela......... utk yg ke 100x


masalah mula timbul ...


baby boy : ape awk  ni ! sy xcurg ok..sy xwt dah..awk ni xsyg kat sy ke? SUDAH SGT KE NAK PERCAYA?


baby gurl :: huh ! yelah tu ! bukan xpercaya tp dh byk kali kena ngn awk tu...


baby boy :: susa ar awk nie ! bukan nak paham owg ! sume salah sy kan?! awk jek betol..


baby gurl :: dah kenape awk ni? ad ke sy ckp awk betol awk salah..


ok..bla..bla....


ps2 hati dah tawar..sakit hati mengelegak cm gunung api BORNEO tu.. kepala otak pon kusot...(maggie lg sdp)


kowang pon boleh pikir kn.....ape yg tjadi..
Tipu lah lau kwoang pon xda pengalaman cmni..


''cmner nak mempercayai sesorang 100% if hati dah byk kali kena game utk yg ke 100 kali ny..(hiperbola)jangan ditanya kenapa?bagaimana? andai diri sendiri pon xdpt nak menjawab...is not about right or wrong..


 ( tertakluk kpt sutuasi,xkira lah laki ke perempuan ke..same jek..)






aku pon xkata aku ni betol...
manusia sentiasa melakukan kesilapan ...
TAPI BUKAN UNTUK KESILAPAN YANG SAMA BERULANG KALI.FULLSTOP !!!




uih~ emotional betul aku...hehehe..xda lah..
byk dgr cerita,baca blog..wall facebook.....
terajedi yg selalu berlaku....iktibar :))


rsa mcm byk laki but aku dah msl nak menaip ni..
nak main game jap ! 
see u in the  next BEBELAN HANIE BEE~(^.^)V














chow~ 
salam :))

No comments:

Post a Comment

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting