Saturday, March 24, 2012

Luahan Hati. - Broken Heart

Posted by Hanie Bee at 4:43 AM 2 comments


assalamualaikum
mood : broken heart.
environment : keseorangan dibilik.

 In the nama of Allah Swt..

hai all reader,harini aku tesangat lah xda mood dan menyebabkan aku membuat keputusan untuk meluahkan perasaan aku di Diary aku nie..
mood aku broken heart..
Mesti korang rse terpelik kan,cmner ttibe aku boleh broken heart?
Yupp~ I'm SINGLE ~!
so? ape bezanya? xda bezanya...
pada perkataan tu xmemberi apa2 makna pada aku sekiranya hatiku aku sendiri sukar untuk menerima kenyataan yang aku SINGLE a.k.a ditinggalakan.
Ok serios sedih ok ! hahaha :'D
BOHONG! lier ! TIPU ! sekiranya aku kata aku x sedih,x terluka..
walaupun aku cuba untuk menguatkan diri aku,mentabahkan diri aku..
TETAPI aku tetap MANUSIA..
PEREMPUAN TETAP PEREMPUAN.....
mungkin korang paham pe maksud aku nie.....hurmmm...

Aku cuba untuk menguatkan hati,keraskan perasaan ini..tapi..
Ya allah,semakin lame semakin kuat dugaanmu...
kenape ya allah..kenapa kuat dugaan kau berikan kepadaku..



Awak,begitu mudah awk melafazkan perkataan tu dan begitu mudah awk tinggalkan hanie...kita gaduh tapi sy xsanggup nak kehilangan awk..tapi kenapa bila awk...awk mudah?mana perasaan awk pd hanie?mana janji awk pada hanie?mana sayang yang awk selalu agung2kan?mana semua itu?


salah ke hanie untuk menyayangi awk?

hanie xpernah curang ngn awk,hanie xpernah melupakan awk walaupun sesaat,hanie xpernah menduakan hati ini...
Fedup awk sgt2 pada hanie?
sebab hanie xpernah nak jaga perasaan awk..
hanya awk je jaga perasaan hanie....

PERNAH X AWK TERFIKIR....
walaupun sy tahu awk menduakan sy...
sy tabahkan hati untuk terus menyintai awk...
walaupun awk msg n chat dgn perempuan lain,awk tipu sy..
sy tetap dengan awk wlpun sy sedih awk masih ada masa dengan perempuan lain..
sedang sy? Awk selalu ckp awk buzy...

saya kejutkan pagi awk,
ptg sy GANGGU awk dgn call lepas balik kelas..
ps2 awk tidor.. 
MALAM awk sy GANGGU bila awk nak keluar time makan n wat aggmnet hanya 5minit...dan kita wat hal msg2 smpi pukul 12 sy nak tidor..
Tapi awk masih lepak dluar n asgmnt awk...
awk ckp awk akn call bila dah selesai..
sy TUNGGU n letak HANDPHONE kat sebelah telinga sy agr sy TERJAGA waktu awk call... dan ESOK pagi... hurmm....



SETIAP HARI KITA BUAT RUTIN YG SAMA....

walaupun setiap hari itu juga hati saya semakin terluka dgn sikap awk...
tapi xpernah kurang sedikit pun perasaan sy pd awk...
Ubat sy,hanyalah mendengar suara awk...walaupun kita jauh..
jarak tu xpernah mengurangkan semua...tapi mengajar sy erti sabar...
''Syg...syg kenalah sabar...ada hikmah semua ini..kita kan belajar..satu hari t kita pasti akan bersama..insyaallah..sabar k... ''

saya masih ingat kata2 awk...xpernah hilang~xpernahh.......

walaupun sy boleh menerima semuanya,
bukan mudah untuk sy melupakan ape yang awk buat...
bukan sy pinta untuk tidak mempercayai awk...
KENAPA BILA SY DAH MULA PERCAYA PADA AWK,AWK MEMBUNUH KEPERCAYAAN SY....
MUDAH AWK MEMINTA KATA2 KEMAAFAN...
TATAPI SY CUBA UNTUK MENGUBAT HATI SY...SY TERIMA..SY REDHA...
hurmmm...



dan...akhirnya pengorbanan hati sy yang dah bertampal2 dgn koyak,handyplus sume nya sia2...
akhirnya awk tinggalkan hanie...
sekali lagi...sekali lagi dalam perkenalan kita...


SAYA BANGGA DGN AWK...BANGGA SEBAB KUAT NYA AWK TANPA SY..
AWK MASIH WAT XRETI DAN MASIH BOLEH MAMPU TERSENYUM..
MASIH MAMPU GEMBIRA DENGAN HIDUP AWK...
sy xmampu nak jadi seperti awk...maafkan sy.....

saya yang begitu bodoh msih duduk disini..d hati ni..perasaan ini..
tidak berubah... semuanya masih sama...tiada satu pon luak..


Abang,
Syg rindukan abg..masih merindui abang...
Hanya Allah SWT yang tahu..
Syg sedih..syg pilu..syg sakit...

Abang,
Tiap hari syg masih mencuri-curi melihat gambar abg...
Walaupun facebook abg...
Setiap hari syg dengar lagu abg suka dgr...
Lagu yang sentiasa menjadi peneman syg sebelum tidur..
Lagu : BINTANG HATIKU...

     dengarlah bintang hatiku..aku akan menjagamu..dalam hidup dan matiku..hanya kaulah yang ku tujudan teringat janji ku padamu..satu hari pasti akan ku tepati..aku akan menjaga mu..semampu dan sebisa ku..walau ku tahu ragamu xutuh..ku terima kekuranganmu..dan ku takakan mengeluh kerna bagiku kaulah nyawaku.....

:'))

Abang,
Kenapa abang lepaskan syg...
Buang segala tititk-titik kebahagian..
SEOLAH-OLAH SEMUANYA TIADA MAKNA DLM HIDUP ABG..
Adakah sia-sia syg 
menyintai abg....setia pada abg..percaya pada abg...
Perlu ke sy sesal dengan hubungan kita...hurmm...

...........................




Senang untuk melepaskan orang yang kita sayang..
bukan mudah untuk melupakan..

Bukan senang mengubati hati yang telah ditinggalkan..
bukan mudah melupakan kenangan dan kekecewan hati ini..
andai diberi pilihan,lebih rela dibuang perasaan , dihilangkan semua ingatan mengenai KISAH KITA...
agar mampu untuk aku terus menapak meneruskan kehidupan...

Moga engkau berbahagia dengan kehidupan yang kau pilih...
Aku akan pergi,,pergi dan berlalu dlm hidupmu...


Ya allah,aku mohon...jangan lau kau datangkan cinta dalam hidupku andai aku masih tidak mampu untuk menerima cinta itu seadanya..aku redha dengan dugaan mu...Ya allah jika dia benar u ntuk ku dekatkan lah hatinya dengan hatiku..andai aku tiada jodoh denganya..aku mohon ya allah..hilangkan dia dari hidupku...damaikan lah hatiku dengan ketentuanmu...Ya allah...aku mohon kuatkan lah hati aku,tabahkan aku,jadikan aku seorang wanita yang solehah..Ya allah,permudahkan lah aku untuk berjaya dalam hidup dan matiku...kau berikan aku kesakitan, hapuskan lah segala dosa-dosaku ku...Ya allah, hidup dan matiku hanya untukmu...amin :')))


sekadar luahan hati | haniebee


 
 


Thursday, March 15, 2012

Jodoh-On The Way

Posted by Hanie Bee at 8:29 AM 2 comments
ASSALAMUALIKUM :)
MOOD : UNSTABLE
ENVIRONMENT : XHUJAN LAH ARINI..ALOO 


Hai sume,lame dah rasanya aku x tgk blog nie..mungkin sebab aku terlalu bz sampai dah xda mase nak berSOSIAL ! citt! 
Ok as long aku dah b'umur 19thn 3bulan n beberapa hari nie..
aku rasa berlaku perubahan dalam hdup aku..xtaw sama ada sedar atau tidak sedar..YAEAH! DAH DEWASA?! oh Nooo0oooo (T.T)''

what ever~


ok actly motif aku nak menaip malam-malam bebuta nie juz nak share mengenai TOPIK yang hangat dikalangan aku dan membe2 yang lain..

what? what? what?

Alaaa...perempuan~ apelagi kalau bukan KAWIN,NIKAH & JODOH !!!!
Aku pon xtahu kenapa dah jadi mcm satu TREN? asl lepak jek,tgk 
ikan besar (gewe) hok hancem2 dan berkerjaya mula lah..

*mata bertentang mata..
*jeling-menjeling antara mmbe
 dannn...
* SENGIH NATESsss...Ngehx100 (^________^)

tue perkara biasa lah..normal kot..erk! utk gurl2 kot..
Mesti lah kan,manusia..nafsu? akal? angan2 ?
hahahha :D


ok ar ! sebagai rumusan : TADAAA !!

kita mula dari...

WAD

sape lagi lau misi2 nie nak pandang lau bukan doktor kan3..
jujur lah sesetengah doc tu,hehe..hancem..gulp!
tapi depends la pada kehendak n taste sesorg perempuan suka lelaki yg bekerjaya sebagai DOKTOR?? urm?

GIVE & TAKE : maksud sy kat cni,maka beruntunglah sesorang perempuan dapat berkahwin dengan doktor,insyallah senang hidup tp bila dfikirkan blk...DOktor sgt BUZY,kdg2 diri sendiri pon xterurus ! syus ! nmpk agk serabai..(sestgh) mungkin yg belom kahwin.. DAN !!! dah wat kajian doc yg hncem kebanyakan dah BERKAHWIN..SO ABAIKAN~! 


Ngeteh d'PANTAI a.k.a LEPAK

ok yang nie,selalu ar aku wat...kuar dgn mmbe2..pekene
TEH TARIK se ! oh sedap BOHH~
fitrah manusia lelaki or perempuan msg2 akan memerhatikan..
PE BENDA PLAK YANG PERHATI2 niw ! holaaaahhhh~
kdg2 tue an, AWEK kat sebelah,CUN plak tu..bleh lagi duk ushar2 sep2 anak dedaaareee yg berjalan ke duduk ke.. 
WHAT THE FISH!!!
geram sero nak PICIT2 mata tue..haha 

TAPI perempuan...
(pengalaman)
lau duk melepak tu ! 
pantang nmpk gewe2 hancem ckit,kuar pakai keter HONDA,PEUGORT(tul ke eja nie?haha) n so ever lah..
lg2 keter lawa dan upgrade cm transformer cm keter SATRIA NEO ke WIRA ke...ho ! terbeliakk ni ha bijik mata nie.. ops ! 
lau ada terasa..mohon maap..huhu :P

bukan nyer xda pakwe..tangan ni jari jemari xpenah putus taip message punyer pasai...tp dan lagi mata duk tgk2 n kabo lat membe..
''HANCEM siot !'' 
''eh,awek burok pkwe lawo..untunglah...''
''untg ar sape dpt dia..''

teruk ny kan perempuan nie..bla3..
tapi 99.9% 
koi berani jamin lah..mulut jek ckp cmtue..padahal nye..
DLM otak ni duk memikir..
''bila lah dpt g dating ngn abg syg.. rindu lah..ps2 sengih2 sorang sbb teringat kat buah hati hok dlm hanphone tue..ps2 mulalah berangan.....''

ini FACT# ! 
kebanyakan semua perempuan cmtu..maybe yang aku kenal lah.
no why? bcoz 
perempuan yang mempunyai hati dan perasaan bukan mudah untuk menduakan hati..berkongsi kasih syg..melainkan sesetengah hati yang dah kena JANGKITAN KUMAN? (@.@)

Add caption
so,itu adil kn?
bagi lelaki dan perempuan?

u nak 100% awek u setia,tapi u sendiri ?

uolls nak balak u setia,so,uolls sendiri kena setia... (except lelaki yg tett~no komen)



fikir-fikirkan dan selmat beramal :))

haniebee | adaakukesahapekaukesah.





Saturday, March 24, 2012

Luahan Hati. - Broken Heart


assalamualaikum
mood : broken heart.
environment : keseorangan dibilik.

 In the nama of Allah Swt..

hai all reader,harini aku tesangat lah xda mood dan menyebabkan aku membuat keputusan untuk meluahkan perasaan aku di Diary aku nie..
mood aku broken heart..
Mesti korang rse terpelik kan,cmner ttibe aku boleh broken heart?
Yupp~ I'm SINGLE ~!
so? ape bezanya? xda bezanya...
pada perkataan tu xmemberi apa2 makna pada aku sekiranya hatiku aku sendiri sukar untuk menerima kenyataan yang aku SINGLE a.k.a ditinggalakan.
Ok serios sedih ok ! hahaha :'D
BOHONG! lier ! TIPU ! sekiranya aku kata aku x sedih,x terluka..
walaupun aku cuba untuk menguatkan diri aku,mentabahkan diri aku..
TETAPI aku tetap MANUSIA..
PEREMPUAN TETAP PEREMPUAN.....
mungkin korang paham pe maksud aku nie.....hurmmm...

Aku cuba untuk menguatkan hati,keraskan perasaan ini..tapi..
Ya allah,semakin lame semakin kuat dugaanmu...
kenape ya allah..kenapa kuat dugaan kau berikan kepadaku..



Awak,begitu mudah awk melafazkan perkataan tu dan begitu mudah awk tinggalkan hanie...kita gaduh tapi sy xsanggup nak kehilangan awk..tapi kenapa bila awk...awk mudah?mana perasaan awk pd hanie?mana janji awk pada hanie?mana sayang yang awk selalu agung2kan?mana semua itu?


salah ke hanie untuk menyayangi awk?

hanie xpernah curang ngn awk,hanie xpernah melupakan awk walaupun sesaat,hanie xpernah menduakan hati ini...
Fedup awk sgt2 pada hanie?
sebab hanie xpernah nak jaga perasaan awk..
hanya awk je jaga perasaan hanie....

PERNAH X AWK TERFIKIR....
walaupun sy tahu awk menduakan sy...
sy tabahkan hati untuk terus menyintai awk...
walaupun awk msg n chat dgn perempuan lain,awk tipu sy..
sy tetap dengan awk wlpun sy sedih awk masih ada masa dengan perempuan lain..
sedang sy? Awk selalu ckp awk buzy...

saya kejutkan pagi awk,
ptg sy GANGGU awk dgn call lepas balik kelas..
ps2 awk tidor.. 
MALAM awk sy GANGGU bila awk nak keluar time makan n wat aggmnet hanya 5minit...dan kita wat hal msg2 smpi pukul 12 sy nak tidor..
Tapi awk masih lepak dluar n asgmnt awk...
awk ckp awk akn call bila dah selesai..
sy TUNGGU n letak HANDPHONE kat sebelah telinga sy agr sy TERJAGA waktu awk call... dan ESOK pagi... hurmm....



SETIAP HARI KITA BUAT RUTIN YG SAMA....

walaupun setiap hari itu juga hati saya semakin terluka dgn sikap awk...
tapi xpernah kurang sedikit pun perasaan sy pd awk...
Ubat sy,hanyalah mendengar suara awk...walaupun kita jauh..
jarak tu xpernah mengurangkan semua...tapi mengajar sy erti sabar...
''Syg...syg kenalah sabar...ada hikmah semua ini..kita kan belajar..satu hari t kita pasti akan bersama..insyaallah..sabar k... ''

saya masih ingat kata2 awk...xpernah hilang~xpernahh.......

walaupun sy boleh menerima semuanya,
bukan mudah untuk sy melupakan ape yang awk buat...
bukan sy pinta untuk tidak mempercayai awk...
KENAPA BILA SY DAH MULA PERCAYA PADA AWK,AWK MEMBUNUH KEPERCAYAAN SY....
MUDAH AWK MEMINTA KATA2 KEMAAFAN...
TATAPI SY CUBA UNTUK MENGUBAT HATI SY...SY TERIMA..SY REDHA...
hurmmm...



dan...akhirnya pengorbanan hati sy yang dah bertampal2 dgn koyak,handyplus sume nya sia2...
akhirnya awk tinggalkan hanie...
sekali lagi...sekali lagi dalam perkenalan kita...


SAYA BANGGA DGN AWK...BANGGA SEBAB KUAT NYA AWK TANPA SY..
AWK MASIH WAT XRETI DAN MASIH BOLEH MAMPU TERSENYUM..
MASIH MAMPU GEMBIRA DENGAN HIDUP AWK...
sy xmampu nak jadi seperti awk...maafkan sy.....

saya yang begitu bodoh msih duduk disini..d hati ni..perasaan ini..
tidak berubah... semuanya masih sama...tiada satu pon luak..


Abang,
Syg rindukan abg..masih merindui abang...
Hanya Allah SWT yang tahu..
Syg sedih..syg pilu..syg sakit...

Abang,
Tiap hari syg masih mencuri-curi melihat gambar abg...
Walaupun facebook abg...
Setiap hari syg dengar lagu abg suka dgr...
Lagu yang sentiasa menjadi peneman syg sebelum tidur..
Lagu : BINTANG HATIKU...

     dengarlah bintang hatiku..aku akan menjagamu..dalam hidup dan matiku..hanya kaulah yang ku tujudan teringat janji ku padamu..satu hari pasti akan ku tepati..aku akan menjaga mu..semampu dan sebisa ku..walau ku tahu ragamu xutuh..ku terima kekuranganmu..dan ku takakan mengeluh kerna bagiku kaulah nyawaku.....

:'))

Abang,
Kenapa abang lepaskan syg...
Buang segala tititk-titik kebahagian..
SEOLAH-OLAH SEMUANYA TIADA MAKNA DLM HIDUP ABG..
Adakah sia-sia syg 
menyintai abg....setia pada abg..percaya pada abg...
Perlu ke sy sesal dengan hubungan kita...hurmm...

...........................




Senang untuk melepaskan orang yang kita sayang..
bukan mudah untuk melupakan..

Bukan senang mengubati hati yang telah ditinggalkan..
bukan mudah melupakan kenangan dan kekecewan hati ini..
andai diberi pilihan,lebih rela dibuang perasaan , dihilangkan semua ingatan mengenai KISAH KITA...
agar mampu untuk aku terus menapak meneruskan kehidupan...

Moga engkau berbahagia dengan kehidupan yang kau pilih...
Aku akan pergi,,pergi dan berlalu dlm hidupmu...


Ya allah,aku mohon...jangan lau kau datangkan cinta dalam hidupku andai aku masih tidak mampu untuk menerima cinta itu seadanya..aku redha dengan dugaan mu...Ya allah jika dia benar u ntuk ku dekatkan lah hatinya dengan hatiku..andai aku tiada jodoh denganya..aku mohon ya allah..hilangkan dia dari hidupku...damaikan lah hatiku dengan ketentuanmu...Ya allah...aku mohon kuatkan lah hati aku,tabahkan aku,jadikan aku seorang wanita yang solehah..Ya allah,permudahkan lah aku untuk berjaya dalam hidup dan matiku...kau berikan aku kesakitan, hapuskan lah segala dosa-dosaku ku...Ya allah, hidup dan matiku hanya untukmu...amin :')))


sekadar luahan hati | haniebee


 
 


Thursday, March 15, 2012

Jodoh-On The Way

ASSALAMUALIKUM :)
MOOD : UNSTABLE
ENVIRONMENT : XHUJAN LAH ARINI..ALOO 


Hai sume,lame dah rasanya aku x tgk blog nie..mungkin sebab aku terlalu bz sampai dah xda mase nak berSOSIAL ! citt! 
Ok as long aku dah b'umur 19thn 3bulan n beberapa hari nie..
aku rasa berlaku perubahan dalam hdup aku..xtaw sama ada sedar atau tidak sedar..YAEAH! DAH DEWASA?! oh Nooo0oooo (T.T)''

what ever~


ok actly motif aku nak menaip malam-malam bebuta nie juz nak share mengenai TOPIK yang hangat dikalangan aku dan membe2 yang lain..

what? what? what?

Alaaa...perempuan~ apelagi kalau bukan KAWIN,NIKAH & JODOH !!!!
Aku pon xtahu kenapa dah jadi mcm satu TREN? asl lepak jek,tgk 
ikan besar (gewe) hok hancem2 dan berkerjaya mula lah..

*mata bertentang mata..
*jeling-menjeling antara mmbe
 dannn...
* SENGIH NATESsss...Ngehx100 (^________^)

tue perkara biasa lah..normal kot..erk! utk gurl2 kot..
Mesti lah kan,manusia..nafsu? akal? angan2 ?
hahahha :D


ok ar ! sebagai rumusan : TADAAA !!

kita mula dari...

WAD

sape lagi lau misi2 nie nak pandang lau bukan doktor kan3..
jujur lah sesetengah doc tu,hehe..hancem..gulp!
tapi depends la pada kehendak n taste sesorg perempuan suka lelaki yg bekerjaya sebagai DOKTOR?? urm?

GIVE & TAKE : maksud sy kat cni,maka beruntunglah sesorang perempuan dapat berkahwin dengan doktor,insyallah senang hidup tp bila dfikirkan blk...DOktor sgt BUZY,kdg2 diri sendiri pon xterurus ! syus ! nmpk agk serabai..(sestgh) mungkin yg belom kahwin.. DAN !!! dah wat kajian doc yg hncem kebanyakan dah BERKAHWIN..SO ABAIKAN~! 


Ngeteh d'PANTAI a.k.a LEPAK

ok yang nie,selalu ar aku wat...kuar dgn mmbe2..pekene
TEH TARIK se ! oh sedap BOHH~
fitrah manusia lelaki or perempuan msg2 akan memerhatikan..
PE BENDA PLAK YANG PERHATI2 niw ! holaaaahhhh~
kdg2 tue an, AWEK kat sebelah,CUN plak tu..bleh lagi duk ushar2 sep2 anak dedaaareee yg berjalan ke duduk ke.. 
WHAT THE FISH!!!
geram sero nak PICIT2 mata tue..haha 

TAPI perempuan...
(pengalaman)
lau duk melepak tu ! 
pantang nmpk gewe2 hancem ckit,kuar pakai keter HONDA,PEUGORT(tul ke eja nie?haha) n so ever lah..
lg2 keter lawa dan upgrade cm transformer cm keter SATRIA NEO ke WIRA ke...ho ! terbeliakk ni ha bijik mata nie.. ops ! 
lau ada terasa..mohon maap..huhu :P

bukan nyer xda pakwe..tangan ni jari jemari xpenah putus taip message punyer pasai...tp dan lagi mata duk tgk2 n kabo lat membe..
''HANCEM siot !'' 
''eh,awek burok pkwe lawo..untunglah...''
''untg ar sape dpt dia..''

teruk ny kan perempuan nie..bla3..
tapi 99.9% 
koi berani jamin lah..mulut jek ckp cmtue..padahal nye..
DLM otak ni duk memikir..
''bila lah dpt g dating ngn abg syg.. rindu lah..ps2 sengih2 sorang sbb teringat kat buah hati hok dlm hanphone tue..ps2 mulalah berangan.....''

ini FACT# ! 
kebanyakan semua perempuan cmtu..maybe yang aku kenal lah.
no why? bcoz 
perempuan yang mempunyai hati dan perasaan bukan mudah untuk menduakan hati..berkongsi kasih syg..melainkan sesetengah hati yang dah kena JANGKITAN KUMAN? (@.@)

Add caption
so,itu adil kn?
bagi lelaki dan perempuan?

u nak 100% awek u setia,tapi u sendiri ?

uolls nak balak u setia,so,uolls sendiri kena setia... (except lelaki yg tett~no komen)



fikir-fikirkan dan selmat beramal :))

haniebee | adaakukesahapekaukesah.





 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting