Friday, June 10, 2011

The Black Hole in My Life

Posted by Hanie Bee at 5:04 AM


ASSALAMUALAIKUM :|

MOOD :: UNHAPPY + MOODY
ENVIRONMENT :: Dlm bilik..




Hai sume ~ Chat x kowg nie ?
Hope kowg happy n smile sokmo okie ~
Aku ? Kenapa Aku Dah Lame X update Blog ?
huhu..ramai yg tanya aku knp aku dah lame xupdate blog...thnz pd.sape2 yg still care kat aku n blog aku..
(terharu sebentar)
Mungkin mne2 friend aku kat FB agk perasaan sejak akhir2 ni aku banyak murung n tencion kot..
Semua duk tanya aku ape masalah aku..ape yg terjadi..
Ada yg sampai xkenal pon ttibe jadi kaunseling...Huhuh! Thanz kawan..sedikit sebanyak mbantu aku utk  teruskan dgn life yg xBERMAKNA ni kot..huhu....


  
My Life Became Numb :(

Hmm..ape yg aku nak citer ni xda lah sepenuhnya full story..Untuk menjaga hati n tidak mengaibkan mne2 pihak..yupp ! cukuplah sampai cni jek ape yg aku rasa ....
Hari paling bersejarah bersejarah berlaku menyebabkan kehidupan aku 100% berubah...
Kerana kesilapan aku dan mmbe aku yg sedikit menyebabkan semuanya berubah..
Dgn niat utk tidak memalukan mne2 pihak n tidak mahu d'ambil tindakan akhirnya menjadi
WORST d'tambah dgn unsur penganiayan( xtaw sape)..
Tanpa penjelasan kami d'hukum dgn begitu teruk oleh mereka2...
Dtambahi dgn FITNAH2 kami2 ada AGENDA lain utk BERSAMA LELAKI LAIN,BUAT HAL,LOMPAT PAGAR n what so ever...waw ! huhu..nice story :(
yang paling terharu hanya nama aku je yg d'mention...seolah2 aku seog saja yg melakukan kesilapan...mungkin kerana aku banyak menerangkan n menjelaskan perkara sebenar..
hmm...hanie ? hanie ? hanie ? :(

Aku dan mmbe aku 
SALAH 
tp
Xda niat utk kami melakukan semua itu dengan sengaja..
Tiada NIAT @ TERLINTAS d pikiran nie nak wat benda2 tue...
Ya Allah...sebelum ni sejahat2 aku,belum pernah aku lewat xpernah lagi...
Namun,dah dugaan mmg utk kami..kami mmg terpilih utk menempuh semua dugaan nie..
Terima Kasih Ya Allah atas petunjuk-MU....
Baru kini aku sedar siapa KAWAN...


Aku tindak langsung menyalahkan sape2 kerana mmg aku salah..aku mengaku...
Sekiranya kesilapan aku yg SANGAT2 BESAR nie menyebabkan hidup mereka  
MUSNAH..XdaMAKNA utk hdup lg kat kolej nie...
sehingga hati2 mereka tergores n terluka utk menerima Aku...MAAFKANLAH hanie....
Aku hanya manusia biasa..andai hani dapat putar balik kesilapan yg sedikit itu...hmmm..


Ada yang mengatakan 
''BENDA DAH JADI NAK WAT CMNER..''
'' XPE HANI ! BE STRONG OK !''

''KENAPA SAMPI CMTU SEKALI? PUAN2 PUN X CARA 
X MARA ORG LAIN PULAK MARAH ? AIK? PELIK NIE ...''

''DUGAAN HANIE,LAU XMUNGKIN OWG LAIN YG KENA,OWG YG MAMPU HARUNGI SEMUA NI JE DAPAT DUGAAN MCM NIE..SABAR HANIE''

''LAH..MCM KESALAHN BESAR JE?WATPE NAK KECO2..BUKAN NYA SAMPI MENJATUHKAN MARUAH PON..NTH PAPE'''

...HUHU...

mcm2 penilaian owg pd.setiap perbuatan yg dlakukan...aku xmenyalahkan pd sape2...
yg MEMAKI HAMUN keluar semua perkataan..
tapi aku xmenyalahkan mereka...
setiap manusia adu perasaan n nafsu.....xsalah sekiranya mereka marah..huhu...
xsalah sekiranya mereka menyalahkan aku dan judge aku cm tue...
aku teringat kat sowg mmbe yg aku kasihi...ayat dia..


''IBARAT SEHELAI KAIN PUTIH..APABILA TERKENA SETITIS DAKWAT HITAM D'TENGAH2...APABILA KAU PANDANG KAIN TUE BALIK FIRST2 KAU AKAN TENGOK BUKAN TEMPAT YG PUTIH TETAPI YANG HITAM....''
 maksudnya :: if someone dh wat kesalahan wlapon kecil mana pon,
owg tetap akan judge hitam..(jahat)

aku ada sampai terdengar 
"" (Xsangka aku,sebelum ni dia baik..xpernah wat hal..tapi sekarang...)''''
hurmm..sampai mcm tue mereka JUDGE aku...
Terima Kasih....
Kawan aku juga ada mengatakan...
 Sekarang nie ape jenis kebaikan ko buat owg xpandang da..
yg nampak sume jahat..hmm~
 Tapi aku xpernah salahkan mereka....
mereka adalah kawan aku...mereka tetap kawan aku....
ape erti kawan n sahabat dlm hidup aku?
Yang rapat dengan aku mungkin tahu ape yg 
aku sanggup buat demi kawan2 aku...
aku xsalahkan mereka sebab mereka xkenal aku.....
aku xnak menceritakan ape yg aku buat demi dowang...
biarlah sume nie menjadi kenangan....
kenangan yg akhinya melukakan aku ..hmmm...
walapon dowg mengutok kawan2 aku ke cakap ape ke...
xsekali2 aku nak judge kowg...xpernah...
tapi...saat aku getir memerlukan kowg..hmmm.....

SAHABAT,
..sekiranya kowg baca nie sume..aku nak kowg tahu..aku mintak maap n xpernah terniat aku nak menganiaya kowg..sampai kowg xboleh balik sume...first thing aku pikir mula2..
KAWAN aku..aku xkisah ape jadi pada aku...
aku cuma pikir kowg...
sejahat2 aku ,sebenci kowg pd aku...
aku xkan membiarkan kowg kena ....
lain owg lain..lain owg lain perasaan..aku tahu..
aku paham..aku tahu kowg bengang sbb cuti dh la sikit tmbh pulak bnda2 mcm nie
hmm...
maafkan aku sekiranya selama ni,sepanjang perkenalan kita,
selepas ni aku banyak menyakitkan hati kowg... ;'(


Ape yg aku pikir sekarang hanyalah kehidupan aku...
Insyallah...
Semakin banyak dugaan yg aku terima 
semakin banyak mematang kan aku dan mengajar aku erti kehidupan ini....

Bagi kawan2 aku banyak mberi sokongan..
bersama aku semasa aku dlm 
masalah n dugaan nie...kowg still support aku...
wlapon kowg akan menasihati supaya aku menjadi
 LEBIH KERAS n XLEMBUT HATI lagi..
mengingati aku ape yg berlaku....
sape yg tolg aku masa aku susah..
sape yg bersama aku....
hmmm....
Maafkan hanie sekiranya ak xmampu...hanie akan cuba...
Bukan mudah mengubah diri ini...
Aku janji lepasni aku akan menjadi
LEBIH KUAT ! ye kuat utk semua ini.....~!
Aku akan cuba happykan kawan aku yg bersama aku wlapon kowg taw bukan mudah utk aku membuang kekecewaan n perasaan sebuah kehilangan ini......hmmm...



BIARLAH SEMUA INI BERLALU 
PERGI SEPERTI ANGIN PANTAI...
MEMBAWA SEMUA KEDUKAAN DAN KEPAHITAN INI....
OMBAK YANG MENHEMPAS KEPANTAI PERGILAH MEMBAWA SEMUANYA PERGI...
TINGGALKANLAH AKU...
KESEORANGAN ~




''Ya Allah,kau yang MAHA BESAR lagi MAHA PENGAMPUN..kau maafkan lah segala kesilapan hambamu ini Ya ALLAH...Hapuskan lah sekecil2 dosa aku dengan dugaan yg kau berikan ini....Ya Allah,aku memohon..Jangan lah kau beri dugaan selepas ni sekiranya aku xmampu untuk mengharunginya...Aku hanya lah hambamu yg kecil disisimu....Ya Allah,aku redha dengan ketentuanmu...Berikanlah aku pintu hidayahmu dan kekuatan dlm menharungi kehidupan ini..Jadikanlah aku sekuat2 wanita.AMINN ~''

haniebee.adakukesahapekaukesah.co



0 comments on "The Black Hole in My Life"

Post a Comment

Friday, June 10, 2011

The Black Hole in My Life



ASSALAMUALAIKUM :|

MOOD :: UNHAPPY + MOODY
ENVIRONMENT :: Dlm bilik..




Hai sume ~ Chat x kowg nie ?
Hope kowg happy n smile sokmo okie ~
Aku ? Kenapa Aku Dah Lame X update Blog ?
huhu..ramai yg tanya aku knp aku dah lame xupdate blog...thnz pd.sape2 yg still care kat aku n blog aku..
(terharu sebentar)
Mungkin mne2 friend aku kat FB agk perasaan sejak akhir2 ni aku banyak murung n tencion kot..
Semua duk tanya aku ape masalah aku..ape yg terjadi..
Ada yg sampai xkenal pon ttibe jadi kaunseling...Huhuh! Thanz kawan..sedikit sebanyak mbantu aku utk  teruskan dgn life yg xBERMAKNA ni kot..huhu....


  
My Life Became Numb :(

Hmm..ape yg aku nak citer ni xda lah sepenuhnya full story..Untuk menjaga hati n tidak mengaibkan mne2 pihak..yupp ! cukuplah sampai cni jek ape yg aku rasa ....
Hari paling bersejarah bersejarah berlaku menyebabkan kehidupan aku 100% berubah...
Kerana kesilapan aku dan mmbe aku yg sedikit menyebabkan semuanya berubah..
Dgn niat utk tidak memalukan mne2 pihak n tidak mahu d'ambil tindakan akhirnya menjadi
WORST d'tambah dgn unsur penganiayan( xtaw sape)..
Tanpa penjelasan kami d'hukum dgn begitu teruk oleh mereka2...
Dtambahi dgn FITNAH2 kami2 ada AGENDA lain utk BERSAMA LELAKI LAIN,BUAT HAL,LOMPAT PAGAR n what so ever...waw ! huhu..nice story :(
yang paling terharu hanya nama aku je yg d'mention...seolah2 aku seog saja yg melakukan kesilapan...mungkin kerana aku banyak menerangkan n menjelaskan perkara sebenar..
hmm...hanie ? hanie ? hanie ? :(

Aku dan mmbe aku 
SALAH 
tp
Xda niat utk kami melakukan semua itu dengan sengaja..
Tiada NIAT @ TERLINTAS d pikiran nie nak wat benda2 tue...
Ya Allah...sebelum ni sejahat2 aku,belum pernah aku lewat xpernah lagi...
Namun,dah dugaan mmg utk kami..kami mmg terpilih utk menempuh semua dugaan nie..
Terima Kasih Ya Allah atas petunjuk-MU....
Baru kini aku sedar siapa KAWAN...


Aku tindak langsung menyalahkan sape2 kerana mmg aku salah..aku mengaku...
Sekiranya kesilapan aku yg SANGAT2 BESAR nie menyebabkan hidup mereka  
MUSNAH..XdaMAKNA utk hdup lg kat kolej nie...
sehingga hati2 mereka tergores n terluka utk menerima Aku...MAAFKANLAH hanie....
Aku hanya manusia biasa..andai hani dapat putar balik kesilapan yg sedikit itu...hmmm..


Ada yang mengatakan 
''BENDA DAH JADI NAK WAT CMNER..''
'' XPE HANI ! BE STRONG OK !''

''KENAPA SAMPI CMTU SEKALI? PUAN2 PUN X CARA 
X MARA ORG LAIN PULAK MARAH ? AIK? PELIK NIE ...''

''DUGAAN HANIE,LAU XMUNGKIN OWG LAIN YG KENA,OWG YG MAMPU HARUNGI SEMUA NI JE DAPAT DUGAAN MCM NIE..SABAR HANIE''

''LAH..MCM KESALAHN BESAR JE?WATPE NAK KECO2..BUKAN NYA SAMPI MENJATUHKAN MARUAH PON..NTH PAPE'''

...HUHU...

mcm2 penilaian owg pd.setiap perbuatan yg dlakukan...aku xmenyalahkan pd sape2...
yg MEMAKI HAMUN keluar semua perkataan..
tapi aku xmenyalahkan mereka...
setiap manusia adu perasaan n nafsu.....xsalah sekiranya mereka marah..huhu...
xsalah sekiranya mereka menyalahkan aku dan judge aku cm tue...
aku teringat kat sowg mmbe yg aku kasihi...ayat dia..


''IBARAT SEHELAI KAIN PUTIH..APABILA TERKENA SETITIS DAKWAT HITAM D'TENGAH2...APABILA KAU PANDANG KAIN TUE BALIK FIRST2 KAU AKAN TENGOK BUKAN TEMPAT YG PUTIH TETAPI YANG HITAM....''
 maksudnya :: if someone dh wat kesalahan wlapon kecil mana pon,
owg tetap akan judge hitam..(jahat)

aku ada sampai terdengar 
"" (Xsangka aku,sebelum ni dia baik..xpernah wat hal..tapi sekarang...)''''
hurmm..sampai mcm tue mereka JUDGE aku...
Terima Kasih....
Kawan aku juga ada mengatakan...
 Sekarang nie ape jenis kebaikan ko buat owg xpandang da..
yg nampak sume jahat..hmm~
 Tapi aku xpernah salahkan mereka....
mereka adalah kawan aku...mereka tetap kawan aku....
ape erti kawan n sahabat dlm hidup aku?
Yang rapat dengan aku mungkin tahu ape yg 
aku sanggup buat demi kawan2 aku...
aku xsalahkan mereka sebab mereka xkenal aku.....
aku xnak menceritakan ape yg aku buat demi dowang...
biarlah sume nie menjadi kenangan....
kenangan yg akhinya melukakan aku ..hmmm...
walapon dowg mengutok kawan2 aku ke cakap ape ke...
xsekali2 aku nak judge kowg...xpernah...
tapi...saat aku getir memerlukan kowg..hmmm.....

SAHABAT,
..sekiranya kowg baca nie sume..aku nak kowg tahu..aku mintak maap n xpernah terniat aku nak menganiaya kowg..sampai kowg xboleh balik sume...first thing aku pikir mula2..
KAWAN aku..aku xkisah ape jadi pada aku...
aku cuma pikir kowg...
sejahat2 aku ,sebenci kowg pd aku...
aku xkan membiarkan kowg kena ....
lain owg lain..lain owg lain perasaan..aku tahu..
aku paham..aku tahu kowg bengang sbb cuti dh la sikit tmbh pulak bnda2 mcm nie
hmm...
maafkan aku sekiranya selama ni,sepanjang perkenalan kita,
selepas ni aku banyak menyakitkan hati kowg... ;'(


Ape yg aku pikir sekarang hanyalah kehidupan aku...
Insyallah...
Semakin banyak dugaan yg aku terima 
semakin banyak mematang kan aku dan mengajar aku erti kehidupan ini....

Bagi kawan2 aku banyak mberi sokongan..
bersama aku semasa aku dlm 
masalah n dugaan nie...kowg still support aku...
wlapon kowg akan menasihati supaya aku menjadi
 LEBIH KERAS n XLEMBUT HATI lagi..
mengingati aku ape yg berlaku....
sape yg tolg aku masa aku susah..
sape yg bersama aku....
hmmm....
Maafkan hanie sekiranya ak xmampu...hanie akan cuba...
Bukan mudah mengubah diri ini...
Aku janji lepasni aku akan menjadi
LEBIH KUAT ! ye kuat utk semua ini.....~!
Aku akan cuba happykan kawan aku yg bersama aku wlapon kowg taw bukan mudah utk aku membuang kekecewaan n perasaan sebuah kehilangan ini......hmmm...



BIARLAH SEMUA INI BERLALU 
PERGI SEPERTI ANGIN PANTAI...
MEMBAWA SEMUA KEDUKAAN DAN KEPAHITAN INI....
OMBAK YANG MENHEMPAS KEPANTAI PERGILAH MEMBAWA SEMUANYA PERGI...
TINGGALKANLAH AKU...
KESEORANGAN ~




''Ya Allah,kau yang MAHA BESAR lagi MAHA PENGAMPUN..kau maafkan lah segala kesilapan hambamu ini Ya ALLAH...Hapuskan lah sekecil2 dosa aku dengan dugaan yg kau berikan ini....Ya Allah,aku memohon..Jangan lah kau beri dugaan selepas ni sekiranya aku xmampu untuk mengharunginya...Aku hanya lah hambamu yg kecil disisimu....Ya Allah,aku redha dengan ketentuanmu...Berikanlah aku pintu hidayahmu dan kekuatan dlm menharungi kehidupan ini..Jadikanlah aku sekuat2 wanita.AMINN ~''

haniebee.adakukesahapekaukesah.co



No comments:

Post a Comment

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting