Friday, December 9, 2011

Ada Apa dengan Cuti Sem

Posted by Hanie Bee at 5:05 AM
assalamualikum :)


mood::pening lalat~
environment ::panas lah ~fuhh~




hai uolls,
salam akhir tahun 2011...haha..xcted kan..
actly,aku baru jek lepas menyambut tahun kelahiran aku yang ke -19 tahun..
Aku kuar ke dunia ini pada 6hb Disember 1992..
ok fine..kowang xpayah lah nak gelak kan..yela..
mcm2 dowg panggil aku..adek lh...bla..bla...ha3~
bukan aku pinta untuk kuar lewat kann (T.T)


papwpon HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF !








MOGA AKU PANJANG UMUR,MURAH REZKIE,BAHAGIA DSMPG FMLY N ORG TSYG..
MOGA IMPIAN YANG AKU IDAMKAN AKAN TERCAPAI..PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN AKU DIDUNIA DAN DIAKHIRAT...AMIN :)


Dikesempatan ini aku nak ucapkan terima kasih pada yang tersayang kerana sudi menyambut hari jadi , saudara mara yg wish,teman2 n sahabat2 yg lain...thnz pada sume k (^.^)V 


IMPIAN AKU utk BirthDAy nie :)


+ dpt tgk OMBAK RINDU (nak sgt!)
+ spend tyme ngn best prend aku iaitu Nurul Cenget & Efi Ngongek :)
+bersama dgn si dia n family :)




ok ! hanie nak share something utk kowang !
xtaw lah berguna ke x...tp..


Selalu lh berlaku pada gurl2 zmn sekarang..(maybe)
ke aku jep...huhu..i dunno lah..tp aku dpt artikel ni dr sebiah blog..aku suka blog tu...
ok lah...mls aku nak mbebel lg..




ala...kowang layan lah dulu ! wink2~ (^.~)







Mengapa Lelaki Pergi Setelah Anda  Meluah Perasaan?




p/s ni adalah olahan dari artikel.pakai ayt aku...haha :)


Terutama pada wanita kat luar sana.jujur sekali LOVE benda yg paling HOT sekali lah..bohong lah lau kowang kata kowag xske kn bab2 LOVE2 nie.
 *melainkan sesetengah wanita ok.

Bila kowang dah start jatuh hati jatuh tangga jatuh cinta berbatu2 jatuh ny...haha..
rasa mmg meluap2 je nak bgi thu,right?

so,kowang pon ''mengambil langkah berani untuk mengeluarkan isi hati anda terhadapnya dengan harapan cinta anda dibalas.''

AKAN ..

tetapi........


si dia mula berubah dan menjauhkan diri daripada anda... (T.T)...WHY ?


1)Sesetengah lelaki hanya ingin mempunyai teman wanita dan ingin mengalami perasaan “merasai kereta baru”.  Mereka tidak ada niat untuk mencari pasangan serius (untuk masa hadapan dan selamanya).
Apabila anda memberitahu hasrat anda, si dia mula PANIK.
Lelaki yang tidak “available” dari segi emosional ini biasanya tidak sanggup untuk meninggalkan rutin kehidupannya yang bebas selama ini dan sanggup untuk melakukan apa sahaja untuk terus berada di dalam ZON SELESA.

2) Si Dia Sedang Memikirkan Masa Depannya Dengan Anda!
Betul – ada kemungkinan!
Setelah beberapa lama mengenali anda, si dia mula melihat gambaran besar dan halatuju hubungan ini.
Si dia mula memikirkan kehidupan sosial, kewangan dan komitmennya terhadap anda jika ingin betul-betul serius terhadap anda.
Ini memakan masa dan kebiasannya akan menyebabkan si dia mengasingkan diri untuk menilai pelbagai kriteria sebelum serius kepada anda.

3)Dan di sinilah kaum wanita sering melakukan KESALAHAN.
Anda menganggap hubungan ini bermasalah dan menghabiskan waktu anda untuk memperbaiki perkara yang tidak sepatutnya dibaiki. Tiada kerosakan pun yang berlaku di sini. Anda ingin menyelesaikan masalah yang tidak wujud.
Akhirnya, si dia letih dengan tohmahan yang dilemparkan kepadanya dan mula melihat hubungan ini dari perspektif yang berbeza. Si dia merasakan sudah tidak sesuai dan serasi bersama anda lantas berhajat untuk meninggalkan anda.

4)Tragedi Bermula!
Begitulah 2 sebab mengapa lelaki meninggalkan anda setelah anda meluahkan perasaan anda kepadanya. Ada banyak lagi kemungkinan lain, tetapi 2 sebab di atas adalah yang biasa sekali berlaku.
Kita tidak pernah diajar bagaimana untuk mengatasi masalah sebegini di sekolah. Apabila terjadinya masalah sebegini, anda kelu dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Silap haribulan, hubungan yang sepatutnya berjaya diselamatkan hancur lebur begitu sahaja disebabkan salah cara.







ha kn,baru aku kenapa? mengapa? bagaimana?...
oh complicated betul pemikiran mereka2 ni..haha..tettt~ yela2, uolls gurl2 kat luar tu pasni biar kita je datang DUK MELAMAR & MEMINANG mereka kn.....:))




oklah ! that all ! daa :)


salam :)





0 comments on "Ada Apa dengan Cuti Sem"

Post a Comment

Friday, December 9, 2011

Ada Apa dengan Cuti Sem

assalamualikum :)


mood::pening lalat~
environment ::panas lah ~fuhh~




hai uolls,
salam akhir tahun 2011...haha..xcted kan..
actly,aku baru jek lepas menyambut tahun kelahiran aku yang ke -19 tahun..
Aku kuar ke dunia ini pada 6hb Disember 1992..
ok fine..kowang xpayah lah nak gelak kan..yela..
mcm2 dowg panggil aku..adek lh...bla..bla...ha3~
bukan aku pinta untuk kuar lewat kann (T.T)


papwpon HAPPY BIRTHDAY TO MYSELF !








MOGA AKU PANJANG UMUR,MURAH REZKIE,BAHAGIA DSMPG FMLY N ORG TSYG..
MOGA IMPIAN YANG AKU IDAMKAN AKAN TERCAPAI..PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN AKU DIDUNIA DAN DIAKHIRAT...AMIN :)


Dikesempatan ini aku nak ucapkan terima kasih pada yang tersayang kerana sudi menyambut hari jadi , saudara mara yg wish,teman2 n sahabat2 yg lain...thnz pada sume k (^.^)V 


IMPIAN AKU utk BirthDAy nie :)


+ dpt tgk OMBAK RINDU (nak sgt!)
+ spend tyme ngn best prend aku iaitu Nurul Cenget & Efi Ngongek :)
+bersama dgn si dia n family :)




ok ! hanie nak share something utk kowang !
xtaw lah berguna ke x...tp..


Selalu lh berlaku pada gurl2 zmn sekarang..(maybe)
ke aku jep...huhu..i dunno lah..tp aku dpt artikel ni dr sebiah blog..aku suka blog tu...
ok lah...mls aku nak mbebel lg..




ala...kowang layan lah dulu ! wink2~ (^.~)







Mengapa Lelaki Pergi Setelah Anda  Meluah Perasaan?




p/s ni adalah olahan dari artikel.pakai ayt aku...haha :)


Terutama pada wanita kat luar sana.jujur sekali LOVE benda yg paling HOT sekali lah..bohong lah lau kowang kata kowag xske kn bab2 LOVE2 nie.
 *melainkan sesetengah wanita ok.

Bila kowang dah start jatuh hati jatuh tangga jatuh cinta berbatu2 jatuh ny...haha..
rasa mmg meluap2 je nak bgi thu,right?

so,kowang pon ''mengambil langkah berani untuk mengeluarkan isi hati anda terhadapnya dengan harapan cinta anda dibalas.''

AKAN ..

tetapi........


si dia mula berubah dan menjauhkan diri daripada anda... (T.T)...WHY ?


1)Sesetengah lelaki hanya ingin mempunyai teman wanita dan ingin mengalami perasaan “merasai kereta baru”.  Mereka tidak ada niat untuk mencari pasangan serius (untuk masa hadapan dan selamanya).
Apabila anda memberitahu hasrat anda, si dia mula PANIK.
Lelaki yang tidak “available” dari segi emosional ini biasanya tidak sanggup untuk meninggalkan rutin kehidupannya yang bebas selama ini dan sanggup untuk melakukan apa sahaja untuk terus berada di dalam ZON SELESA.

2) Si Dia Sedang Memikirkan Masa Depannya Dengan Anda!
Betul – ada kemungkinan!
Setelah beberapa lama mengenali anda, si dia mula melihat gambaran besar dan halatuju hubungan ini.
Si dia mula memikirkan kehidupan sosial, kewangan dan komitmennya terhadap anda jika ingin betul-betul serius terhadap anda.
Ini memakan masa dan kebiasannya akan menyebabkan si dia mengasingkan diri untuk menilai pelbagai kriteria sebelum serius kepada anda.

3)Dan di sinilah kaum wanita sering melakukan KESALAHAN.
Anda menganggap hubungan ini bermasalah dan menghabiskan waktu anda untuk memperbaiki perkara yang tidak sepatutnya dibaiki. Tiada kerosakan pun yang berlaku di sini. Anda ingin menyelesaikan masalah yang tidak wujud.
Akhirnya, si dia letih dengan tohmahan yang dilemparkan kepadanya dan mula melihat hubungan ini dari perspektif yang berbeza. Si dia merasakan sudah tidak sesuai dan serasi bersama anda lantas berhajat untuk meninggalkan anda.

4)Tragedi Bermula!
Begitulah 2 sebab mengapa lelaki meninggalkan anda setelah anda meluahkan perasaan anda kepadanya. Ada banyak lagi kemungkinan lain, tetapi 2 sebab di atas adalah yang biasa sekali berlaku.
Kita tidak pernah diajar bagaimana untuk mengatasi masalah sebegini di sekolah. Apabila terjadinya masalah sebegini, anda kelu dan tidak tahu untuk membuat keputusan. Silap haribulan, hubungan yang sepatutnya berjaya diselamatkan hancur lebur begitu sahaja disebabkan salah cara.







ha kn,baru aku kenapa? mengapa? bagaimana?...
oh complicated betul pemikiran mereka2 ni..haha..tettt~ yela2, uolls gurl2 kat luar tu pasni biar kita je datang DUK MELAMAR & MEMINANG mereka kn.....:))




oklah ! that all ! daa :)


salam :)





No comments:

Post a Comment

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting