Wednesday, November 30, 2011

Cartoon Malaysia PELIK

Posted by Hanie Bee at 8:08 PM

Assalamualaikum :)

mood : apa pon xboleh 

environment : watch tv then said '' what the...''. FULLSTOP.


hai uolls,i'm sorry becoz dah lame rasanya aku x updates blog ni..bukan setakat dah bersawang dh ni...mereput dah lh blog aku, sob3~

Hari ni bangon dr tido aku terus bukak tv.
then......

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

 berkerut-keret muka aku sehingga menegangkan 46 urat saraf aku ni...( leh kedot muka !)
melihat rancangan tv yang...

''what the.......'' 

OFF tv ! berfikir sejenak....

ok fine ! xtahan dah ! nak ckp gax xkira !


kowang mesti pelik,pe bend aplak yang aku mengarot carot nie kn..ok fine!
let me terus terang je wokeh....
(serabot ayt..mix...1 malaysia kn..lalala..)
Aku ni PENCINTA CARTOON..
mean?
 I LOVE TO WATCH MOVIE TOON,SEGALA JENIS CARTOON 
except THE SIMPSON yellow2 tu..
(urgh suck....)
walapon umor aku ni dah lanjut  lah gax hampir masok 20an... (XLAME LAGI ! WEEHUU~)
aku berjiwa seni,fantasi,
fantastik ! bombastik !
ha kaw...geram akuh~ but why... n why..
aku sampai LONI PONG still xleh belar ngn 
MELAYU PUNYER CARTOON :\

ok ye tuan puan..dah smpi ke puncak nyer...
point nyer dcni...ehem !

AKU  X CAKAP YANG AKU NI 
BETUL & PERFECT

everyone ada suara utk menyuarakan pendapat..ni pendapat aku ok..sebagai rakyat MALAYSIA yg berwibawa n menekankan kemajuan bidang seni malaysia....aku merasakan yang.....
(eceh..ayt SPM) >.<

i think that,citer2 cartoon bikinan malaysia still lg d'takuk yg lame...u know why?
berani aku geget jari k,citer2 ni hanya sesuai untuk tontonan BAYI n BUDAK2 yg BETUL2 budak..
walapon UMUM n semua lapisan masyrkt leh tgk..
Kowang kat luar sane nk ke tgk..CONTOH ny :

citer kacang2 bckp,jong2 inai lh,binatang2 ckp ..ish byk lg..aku pon ingat nme ape....

ape point nya? mmg kita menerapkan nilai-nilai murni dlm setiap rancgn utk kanak2 tp..
kowang sure ke dak2 zmn skung nak tgk??
ad degar? ade dowg nangis berguleng2 semata2 nak bukak tv tgk citer sang kancil mati tergoelk..(contohny...)

ASTRO skung ad NICKLE****,*****,***** 
(xnk sebot) BARNIE n FRIENDS....bla..bla...
aku bukan nak compare negara kita 
n negara luar..
mmg jauh berbeza..



but i hope someday when i have a child...mumy comel (aku) n her chil still kan tgk citer cartoon...

   

mcmSPONGEBOB,SHINCHAN,PINGU,NARUTO SHIPUDDEB,WONDERPET,DOREMON,MICKEY,ATASHINCI,DETECTIVECONAN.....mcm2 lg...ni sumer cter bodo2 tapi still ad pengajaran n input yg kita leh ambik,semua lapisan umur leh tgk..
daripad akita beli cerita orang luar,kos lagi..kan bgos lau negara kita yg dpt hasilkan produk cm negara luar n dowg plak beli cerita kita....(SKUNG NI ADA DOWANG NAK BELI..)
kecuali UPIN & IPIN :)

  terbaekkk wokk !

 

actly,aku juz menyuarkan pendapat aku sebagai RAKYAT MALAYSIA yg STILL LAGI AMBIK tahu ok !
xda niat utk mengutuk n mcm aku ni bagos sgt..
nak bikin movie,series or filem ...XMAMPU...
nak buat....XRETI...
semuanya terletak pd.orang2 yg tertentu..
(HARAP PAHAM...)



ok pada sape yg xsuka or rasa WHATEVER...
hei ! ADA AKU KESAH APE KAU KESAH , MY BLOG , MY TERITTORY ok :0

ok that's all my bebel utk hari ini ,
majulah KARTOON utk MALAYSIA :'D

salam sayang :)
  ADAAKUKESAHAPEKAUKESAH | HB 


0 comments on "Cartoon Malaysia PELIK"

Post a Comment

Wednesday, November 30, 2011

Cartoon Malaysia PELIK


Assalamualaikum :)

mood : apa pon xboleh 

environment : watch tv then said '' what the...''. FULLSTOP.


hai uolls,i'm sorry becoz dah lame rasanya aku x updates blog ni..bukan setakat dah bersawang dh ni...mereput dah lh blog aku, sob3~

Hari ni bangon dr tido aku terus bukak tv.
then......

.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.

 berkerut-keret muka aku sehingga menegangkan 46 urat saraf aku ni...( leh kedot muka !)
melihat rancangan tv yang...

''what the.......'' 

OFF tv ! berfikir sejenak....

ok fine ! xtahan dah ! nak ckp gax xkira !


kowang mesti pelik,pe bend aplak yang aku mengarot carot nie kn..ok fine!
let me terus terang je wokeh....
(serabot ayt..mix...1 malaysia kn..lalala..)
Aku ni PENCINTA CARTOON..
mean?
 I LOVE TO WATCH MOVIE TOON,SEGALA JENIS CARTOON 
except THE SIMPSON yellow2 tu..
(urgh suck....)
walapon umor aku ni dah lanjut  lah gax hampir masok 20an... (XLAME LAGI ! WEEHUU~)
aku berjiwa seni,fantasi,
fantastik ! bombastik !
ha kaw...geram akuh~ but why... n why..
aku sampai LONI PONG still xleh belar ngn 
MELAYU PUNYER CARTOON :\

ok ye tuan puan..dah smpi ke puncak nyer...
point nyer dcni...ehem !

AKU  X CAKAP YANG AKU NI 
BETUL & PERFECT

everyone ada suara utk menyuarakan pendapat..ni pendapat aku ok..sebagai rakyat MALAYSIA yg berwibawa n menekankan kemajuan bidang seni malaysia....aku merasakan yang.....
(eceh..ayt SPM) >.<

i think that,citer2 cartoon bikinan malaysia still lg d'takuk yg lame...u know why?
berani aku geget jari k,citer2 ni hanya sesuai untuk tontonan BAYI n BUDAK2 yg BETUL2 budak..
walapon UMUM n semua lapisan masyrkt leh tgk..
Kowang kat luar sane nk ke tgk..CONTOH ny :

citer kacang2 bckp,jong2 inai lh,binatang2 ckp ..ish byk lg..aku pon ingat nme ape....

ape point nya? mmg kita menerapkan nilai-nilai murni dlm setiap rancgn utk kanak2 tp..
kowang sure ke dak2 zmn skung nak tgk??
ad degar? ade dowg nangis berguleng2 semata2 nak bukak tv tgk citer sang kancil mati tergoelk..(contohny...)

ASTRO skung ad NICKLE****,*****,***** 
(xnk sebot) BARNIE n FRIENDS....bla..bla...
aku bukan nak compare negara kita 
n negara luar..
mmg jauh berbeza..



but i hope someday when i have a child...mumy comel (aku) n her chil still kan tgk citer cartoon...

   

mcmSPONGEBOB,SHINCHAN,PINGU,NARUTO SHIPUDDEB,WONDERPET,DOREMON,MICKEY,ATASHINCI,DETECTIVECONAN.....mcm2 lg...ni sumer cter bodo2 tapi still ad pengajaran n input yg kita leh ambik,semua lapisan umur leh tgk..
daripad akita beli cerita orang luar,kos lagi..kan bgos lau negara kita yg dpt hasilkan produk cm negara luar n dowg plak beli cerita kita....(SKUNG NI ADA DOWANG NAK BELI..)
kecuali UPIN & IPIN :)

  terbaekkk wokk !

 

actly,aku juz menyuarkan pendapat aku sebagai RAKYAT MALAYSIA yg STILL LAGI AMBIK tahu ok !
xda niat utk mengutuk n mcm aku ni bagos sgt..
nak bikin movie,series or filem ...XMAMPU...
nak buat....XRETI...
semuanya terletak pd.orang2 yg tertentu..
(HARAP PAHAM...)



ok pada sape yg xsuka or rasa WHATEVER...
hei ! ADA AKU KESAH APE KAU KESAH , MY BLOG , MY TERITTORY ok :0

ok that's all my bebel utk hari ini ,
majulah KARTOON utk MALAYSIA :'D

salam sayang :)
  ADAAKUKESAHAPEKAUKESAH | HB 


No comments:

Post a Comment

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting