Friday, August 5, 2011

BALIK KAMPUNG !!!

Posted by Hanie Bee at 8:51 AM



Balik Kampung !!!


ASSALAMUALAIKUM :)

MOOD :: WENG2~*

ENVIRONMENT :: NATOK GILER + BARU LEPAS SAHUR
_______________________________________

Hai uols kat luar sane tue ha~
amacam dah 5 hari pocer nie?
 ada ponteng g ke dok? 
aku ? aku?
hei..mne ad lagi taw..
lalalaaa~
what ? jgn jeles yee ^^,

Actly,aku tengah setia mengira detik untuk BALIK KAMPONG nie ha ! uik ! uik !
stress toi larh...lau masok arini lagi 20 hari lagi uyk pulang ke rumah kot lah kan..!!!
insyallah lau xda halangan n dpanjangkan umor..
sampai lah ke huyeh ! huyeh !

Aku nak share something ngn kowang nie..
Hot story ? Xda lah.. Tapi citer pasal 

        FREAKY ROOMATE

Citer ni adlah kisah benar dari seorang roomate dari IPTA (dirahsiakan)..

Kira macam IPTA ni sediakan asrama untuk 2 orang jek..
(PEH XNAK MASYUK LAK KAN)..tinggallah dua orang budak gurl..
si cian dan si syco..
Kenape aku panggil diowg cmtue?ok cm nie citer nyer...
dak syco ni mcm bela 'something' alhaualam lah kan...
menurut cerita lagi..dak scyo ni xsuka kalau dak cian nie bukak tingkap,n sume benda wat serba xkena...mybe dak syco ni senior lah kot...
dak cian nie puahhh dah menangis xleh nak tahan dah...
kira mcm STRESS N TENCION yg amat sangat...
kenapa?kenapa?kenapa?
dak cian ni menceritakan bahawasanya dia dihantui hidop dengan....
  
   Dak ni syco ni xsuka dak cian ni berkawan ngn sape2 pon..
bila dak cian ni bawak balik mmbe utk teman or study..
dak syco ni akan ckp gni ..


'' Saya xsuka awak kwn ngn dak ni....''.
(mata dbesarkan,kpale d telengkan n wat sore owg syco..) 
peh kalau kowang ar kan..ttibe masok bilik ckp cmtue dah lah depan2 mmbe..
mau xseram bai...adoi~


Ada gak waktu lepak2 dak cian ni jumpa mmbe..mmbe nyer pakai baju short i mean..biaserlah kan...then,ttibe dak syco ni dtg n ckp...
 '' Leh x nak no tepon awk...'' ... 
Huh!! huh?? ape motif dia...ttibe dtg mcm dalam filem seram tue....
Ala-ala mcm citer seram filem melayu pakai kasut roda kat kaki,menyelit kat antara mereka dengan ttibe  then ckp cengitue....Hish...menakotkan !


Ada sampai 1 tahap...PATOT NYER XLEH CERITA TAPI UTK PEDOMEN KOWG2 nie kan..terutama PEREMPUAN...
Dak cian ni pd mula2 tinggal kat bilik tue...



terkejut BESAR dgn penemuan KHAZANAH ALAM TROPIKA ! i mean...
ada se!#$ bahan keluaran dari seorg perempuan(moon come) dekat atas meja,xdibasuh n menitis2 jatuh ke lantai....ASTAFIRULALAZIM~


dak cian ni pon tkejut ! xsgke ! mengucap byk2....n tye pd dak syco..






'' kenapa letak benda tue kat ats..? nape xbuang ? g lah basoh ke ape ke...??''


dengan slumber bdak nyer dak syco tue ckp..


''lah...sy mme xreti nak basuh pon..xreti nak buang..xtaw nak wat cmner...sy biarkan jelah....'' 
(muka slumbe + syco + tersengeehh +menyeringai ..) 
ya allah...ape lah masalh budak nie kan....mintak jauhlah dari benda2 mcm nie..kita org perempuan sepatutnya jaga benda2 mcm nie...xpaham n xvoleyhelargh !


Ada seperkara lg yg wat dak cian ni bertambah2 lah malang nyer...
Apabila setiap malam..(mybe lh kurg fakta...)
Dak cian ni tdo dengan nyenyak nyer....
then ttibe trase something kan...or
ttibe ad pulak NYAMUK geget ke..then TERSENTAP!! !
Dak cian ni terkejut bila  TERPAMPANG muka kawan dia..
si syco ni tgh menghadap muka dia kat atas badan dak cian nie...xsampai bce inci muka n muka...
(dengan wat muka syco n tersenyum !!!)






omg ~ OMG ~ OMG~
kalau aku lah..mau x kne tempeleng xpon terus pejam2 mata wat xreti n baca ayat2 al-quran......hmmm.....apelah naseb dak tue skrg.....


oh mace2 lah (macam) bila ROOMATE ni ada mcm2 ragam...
Juz 1 jek kita kena ingat..
ape yang kita wat..kita amalkan kan..ALLAH MAHA MENGETAHUINYA..
Berbalik jugak akhirnya pada yang ESA...So,moral nyer..

Jagalah hidup aok sume masing2...koi ni bukan nak ckp ape..biarlah koi dapat roomate,rakan,kakitangan sekerja n my love seorang yg NORMAL..menepati PIAWAIAN ISO yer....huhu....xlah ! maksud hanie..dapat yg terbaek n mendapat keredhaan dari nya...TERUTAMA NYA MY LOVE...haha..lalalalaa :)


koi :: saya  aok :: awak2




hahaha..amacam ? xdalah seram cuma saje jek nak share story kat kowang..
xsuke xpela..aku bukan lah pembuat karangan terbaik waktu SPM tp lau nak jdi 
pencipta PUISI cm A.SAMAD SAID boleyh lar...haha..POYO !(^.^)






MY LOVE                                 


Awak saya rindu lah kat awak..hmm..kan best dpt buka pocer n sahur same2 ngn awk..hoho..kuat berangan toi :)
ala ape salah nyer kan syg....huhuhu...nak gtaw yang imy n ily so muchi ! muchi !
saya selalu ingat & xlupakan awk...
AWAK DENGAR KE X NI !!! (EMO) xpasai jek..haha...
wharever larh....lalalalaa...PEACE ! (cute face)


TERCIPTA UNTUKU (^.^)




oklah uols t ada mse aku upload entry lagi wokeyh..al maklumlah buzy cket..
asyik tido jek sbb STRESS GILER~ hahaha..wish me luck k..

ahlan wahsahlan ilal likok~


 adaakukesahapekaukesah | Hanie Bee

0 comments on "BALIK KAMPUNG !!!"

Post a Comment

Friday, August 5, 2011

BALIK KAMPUNG !!!




Balik Kampung !!!


ASSALAMUALAIKUM :)

MOOD :: WENG2~*

ENVIRONMENT :: NATOK GILER + BARU LEPAS SAHUR
_______________________________________

Hai uols kat luar sane tue ha~
amacam dah 5 hari pocer nie?
 ada ponteng g ke dok? 
aku ? aku?
hei..mne ad lagi taw..
lalalaaa~
what ? jgn jeles yee ^^,

Actly,aku tengah setia mengira detik untuk BALIK KAMPONG nie ha ! uik ! uik !
stress toi larh...lau masok arini lagi 20 hari lagi uyk pulang ke rumah kot lah kan..!!!
insyallah lau xda halangan n dpanjangkan umor..
sampai lah ke huyeh ! huyeh !

Aku nak share something ngn kowang nie..
Hot story ? Xda lah.. Tapi citer pasal 

        FREAKY ROOMATE

Citer ni adlah kisah benar dari seorang roomate dari IPTA (dirahsiakan)..

Kira macam IPTA ni sediakan asrama untuk 2 orang jek..
(PEH XNAK MASYUK LAK KAN)..tinggallah dua orang budak gurl..
si cian dan si syco..
Kenape aku panggil diowg cmtue?ok cm nie citer nyer...
dak syco ni mcm bela 'something' alhaualam lah kan...
menurut cerita lagi..dak scyo ni xsuka kalau dak cian nie bukak tingkap,n sume benda wat serba xkena...mybe dak syco ni senior lah kot...
dak cian nie puahhh dah menangis xleh nak tahan dah...
kira mcm STRESS N TENCION yg amat sangat...
kenapa?kenapa?kenapa?
dak cian ni menceritakan bahawasanya dia dihantui hidop dengan....
  
   Dak ni syco ni xsuka dak cian ni berkawan ngn sape2 pon..
bila dak cian ni bawak balik mmbe utk teman or study..
dak syco ni akan ckp gni ..


'' Saya xsuka awak kwn ngn dak ni....''.
(mata dbesarkan,kpale d telengkan n wat sore owg syco..) 
peh kalau kowang ar kan..ttibe masok bilik ckp cmtue dah lah depan2 mmbe..
mau xseram bai...adoi~


Ada gak waktu lepak2 dak cian ni jumpa mmbe..mmbe nyer pakai baju short i mean..biaserlah kan...then,ttibe dak syco ni dtg n ckp...
 '' Leh x nak no tepon awk...'' ... 
Huh!! huh?? ape motif dia...ttibe dtg mcm dalam filem seram tue....
Ala-ala mcm citer seram filem melayu pakai kasut roda kat kaki,menyelit kat antara mereka dengan ttibe  then ckp cengitue....Hish...menakotkan !


Ada sampai 1 tahap...PATOT NYER XLEH CERITA TAPI UTK PEDOMEN KOWG2 nie kan..terutama PEREMPUAN...
Dak cian ni pd mula2 tinggal kat bilik tue...



terkejut BESAR dgn penemuan KHAZANAH ALAM TROPIKA ! i mean...
ada se!#$ bahan keluaran dari seorg perempuan(moon come) dekat atas meja,xdibasuh n menitis2 jatuh ke lantai....ASTAFIRULALAZIM~


dak cian ni pon tkejut ! xsgke ! mengucap byk2....n tye pd dak syco..






'' kenapa letak benda tue kat ats..? nape xbuang ? g lah basoh ke ape ke...??''


dengan slumber bdak nyer dak syco tue ckp..


''lah...sy mme xreti nak basuh pon..xreti nak buang..xtaw nak wat cmner...sy biarkan jelah....'' 
(muka slumbe + syco + tersengeehh +menyeringai ..) 
ya allah...ape lah masalh budak nie kan....mintak jauhlah dari benda2 mcm nie..kita org perempuan sepatutnya jaga benda2 mcm nie...xpaham n xvoleyhelargh !


Ada seperkara lg yg wat dak cian ni bertambah2 lah malang nyer...
Apabila setiap malam..(mybe lh kurg fakta...)
Dak cian ni tdo dengan nyenyak nyer....
then ttibe trase something kan...or
ttibe ad pulak NYAMUK geget ke..then TERSENTAP!! !
Dak cian ni terkejut bila  TERPAMPANG muka kawan dia..
si syco ni tgh menghadap muka dia kat atas badan dak cian nie...xsampai bce inci muka n muka...
(dengan wat muka syco n tersenyum !!!)






omg ~ OMG ~ OMG~
kalau aku lah..mau x kne tempeleng xpon terus pejam2 mata wat xreti n baca ayat2 al-quran......hmmm.....apelah naseb dak tue skrg.....


oh mace2 lah (macam) bila ROOMATE ni ada mcm2 ragam...
Juz 1 jek kita kena ingat..
ape yang kita wat..kita amalkan kan..ALLAH MAHA MENGETAHUINYA..
Berbalik jugak akhirnya pada yang ESA...So,moral nyer..

Jagalah hidup aok sume masing2...koi ni bukan nak ckp ape..biarlah koi dapat roomate,rakan,kakitangan sekerja n my love seorang yg NORMAL..menepati PIAWAIAN ISO yer....huhu....xlah ! maksud hanie..dapat yg terbaek n mendapat keredhaan dari nya...TERUTAMA NYA MY LOVE...haha..lalalalaa :)


koi :: saya  aok :: awak2




hahaha..amacam ? xdalah seram cuma saje jek nak share story kat kowang..
xsuke xpela..aku bukan lah pembuat karangan terbaik waktu SPM tp lau nak jdi 
pencipta PUISI cm A.SAMAD SAID boleyh lar...haha..POYO !(^.^)






MY LOVE                                 


Awak saya rindu lah kat awak..hmm..kan best dpt buka pocer n sahur same2 ngn awk..hoho..kuat berangan toi :)
ala ape salah nyer kan syg....huhuhu...nak gtaw yang imy n ily so muchi ! muchi !
saya selalu ingat & xlupakan awk...
AWAK DENGAR KE X NI !!! (EMO) xpasai jek..haha...
wharever larh....lalalalaa...PEACE ! (cute face)


TERCIPTA UNTUKU (^.^)




oklah uols t ada mse aku upload entry lagi wokeyh..al maklumlah buzy cket..
asyik tido jek sbb STRESS GILER~ hahaha..wish me luck k..

ahlan wahsahlan ilal likok~


 adaakukesahapekaukesah | Hanie Bee

No comments:

Post a Comment

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting