Tuesday, March 1, 2011

Kawan Makan KAwan !!

Posted by Hanie Bee at 5:36 AM
Assalamualaikum...salam ukhwah salam sejahtera...
Selamat m'baca dilaman akue..laman yg bleh wat kowg sakit jiwa mlyn aku..hu3

Mood: Weng2~
Environment : Happy dpt CUKELET FERRERO ROCHER dr Mok Aina (^_^)



Hai beb,
 Agk2 kowg lah kan ape kes ttibe aku wat tajuk SAHABAT.TEMAN.KAWAN??

Haai..Kat cnie aku nak story mory n share pengalaman aku ngn kowg sume..Bukan ape,saje2 jek..xsalahkan..
Kgkdg kan kowg mesti ada terfikirkan..susah nya nak berkawan nie..Diluah mati emak di tuih2 mati bapak..(sesukaty ak jek)..2 la masalah nya..

(V_V)kadg2 ada kwn suka sgt mengata belakang kita,depan baik..belakang mcm tutt..ha! ni mmg parak cket lahkan..

>>lau aku lh,sng je kot..mmbe tetap mmbe tp jgn lah kowg duk citer hal privacy kowg kat dy,mengata owg lin n mcm2 lg..kwn mcm ni xssuai jdi mmbe,lme2 mkn dalam tue..

(V_V)ada  gax sejenis spesis mnusia yg mula2 duk ngutok owg lain,mmg sampai BENCI tahap babenk cipan sume ada..tp...bila 1 mse dy yg baik pulak ngn owg nie...kre mcm ayat xleh pakai lah..spepart expired owg mcm ne..haha..ops! sory mne trser..

 >>hahah..lau aku dpt mmbe mcm nie..biarkan lah dy ngn cara dy..janji dy xgangu idop kita..simple kan..xpyh kpowg nak duk pikir ..

(V_V)ps2,owg yg mgunakan owg lin demi kpentingan n blar cmtue pas guna..HABES MADU SEPAH WAT KITAR SEMULA (ajrn sesat) maksud aku kat cnie kan..lau 'jantan'stail dy hbs madu sepah dah buang..ni x..ni jnis bleh guna ikot suka n byk kali..tyme perlu mnempel jek,ble sng chow gtue..

>> ni mmg sntse ad dlm klompok kita..owg mcm nie..syuhh! syuhh! jgn lyn dah..ko ingat ktowg nie mcm tOUCh n Go ke ha..haha..BUKAN NAK BALAS DENDAM TAPI NAK MNEGAJAR...cer cekali tue dy dtg kita tegas..mne taw ps2 dy leh taw ape slh dy..xslhkan.. :)

(^_^) BERPUAK2 !!!! ni mmg wajibul runah ada kat kelas kita..TUL x ???
xpcyer lihatlah sekeliling anda...ni mmg xleh nak dpisahkan dah..slalu mmg cm nie..terikut2 ngn masa ZAMAN KECIK2 @ SEKOLAH..hahah
  
>> hal ni susah sket nak ckp coz..sometyme kita pon akan ada mmbe yg kita leh masok n ada yg xleh masok kan...depends individu...
tp jgn lah smpi memilih mmbe..sampai nak MELEKAT lau leh mcm GAM UHU or GAJAH tue..jgn lah mcm nie..kita jdi lah UNIVERSAL...ha kan !!!

MORAL NYER DCNIE kan3 (^____^)

Oklah,aku xckp ape yg aku taip nie kowg kne folow 100%..Juz bgi cara jek kot2 terdesak sgt..1 g,peringatan utk kowang sumer..
ACCTUALY,XSEMUA MEMBE KITA PERFECT..KITA SENDIRI PON BELOM TENTU..SOMTYME,ADA X KITA TANYA APE MSLAH DY?
MSLH FAMILY KE?
MSLAH BOYPREND KE?
MCM2 LAH.....KAN...KGKDG BILA TYME EMOSI NI KITA PON XLEH NAK CONTROL..SO,JGNLAH KOWG INGAT MMBE KITA NI NEGETIVE SOKMO..
TRY UNDERSTANDING DY..DLM MEDIC ''EMPATI'' ITU PENTING YER...
HAHHHAA....MAKSUD NYER,KOWG ANGGAP DIRI KOWG DLM DIRI MMBE KOWG..MEMAHAMI KEADAAN DY..LAU KOWG JADI DY..APE YG KOWG AKKAN RASA N BUAT..HA....CAMTUE LAH IRAMA NY..(tibe)

Dengan ni aku pon nak mintak maap if kowg2 ada terasa ker or ape ke..xda unsur dengki2 or sengaja cari pasal ok..
Aku pon x perfect tp aku try nak jadi yg terbaik utk mmbe aku..
Insyaalahhh :)

Selamat Membca & beramal (^_^)

haniebee~


2 comments on "Kawan Makan KAwan !!"

farah16_honey on March 2, 2011 at 10:09 PM said...

terbaek la beb...bg ak ko lah kwn paling syok!! :D
p/s:jgn kembang sgt ye bile kene puji tu..hahahah

Hanie Bee on March 2, 2011 at 11:42 PM said...

hahaha..ko bru taw kew...ngongek ngat ^_^

Post a Comment

Tuesday, March 1, 2011

Kawan Makan KAwan !!

Assalamualaikum...salam ukhwah salam sejahtera...
Selamat m'baca dilaman akue..laman yg bleh wat kowg sakit jiwa mlyn aku..hu3

Mood: Weng2~
Environment : Happy dpt CUKELET FERRERO ROCHER dr Mok Aina (^_^)



Hai beb,
 Agk2 kowg lah kan ape kes ttibe aku wat tajuk SAHABAT.TEMAN.KAWAN??

Haai..Kat cnie aku nak story mory n share pengalaman aku ngn kowg sume..Bukan ape,saje2 jek..xsalahkan..
Kgkdg kan kowg mesti ada terfikirkan..susah nya nak berkawan nie..Diluah mati emak di tuih2 mati bapak..(sesukaty ak jek)..2 la masalah nya..

(V_V)kadg2 ada kwn suka sgt mengata belakang kita,depan baik..belakang mcm tutt..ha! ni mmg parak cket lahkan..

>>lau aku lh,sng je kot..mmbe tetap mmbe tp jgn lah kowg duk citer hal privacy kowg kat dy,mengata owg lin n mcm2 lg..kwn mcm ni xssuai jdi mmbe,lme2 mkn dalam tue..

(V_V)ada  gax sejenis spesis mnusia yg mula2 duk ngutok owg lain,mmg sampai BENCI tahap babenk cipan sume ada..tp...bila 1 mse dy yg baik pulak ngn owg nie...kre mcm ayat xleh pakai lah..spepart expired owg mcm ne..haha..ops! sory mne trser..

 >>hahah..lau aku dpt mmbe mcm nie..biarkan lah dy ngn cara dy..janji dy xgangu idop kita..simple kan..xpyh kpowg nak duk pikir ..

(V_V)ps2,owg yg mgunakan owg lin demi kpentingan n blar cmtue pas guna..HABES MADU SEPAH WAT KITAR SEMULA (ajrn sesat) maksud aku kat cnie kan..lau 'jantan'stail dy hbs madu sepah dah buang..ni x..ni jnis bleh guna ikot suka n byk kali..tyme perlu mnempel jek,ble sng chow gtue..

>> ni mmg sntse ad dlm klompok kita..owg mcm nie..syuhh! syuhh! jgn lyn dah..ko ingat ktowg nie mcm tOUCh n Go ke ha..haha..BUKAN NAK BALAS DENDAM TAPI NAK MNEGAJAR...cer cekali tue dy dtg kita tegas..mne taw ps2 dy leh taw ape slh dy..xslhkan.. :)

(^_^) BERPUAK2 !!!! ni mmg wajibul runah ada kat kelas kita..TUL x ???
xpcyer lihatlah sekeliling anda...ni mmg xleh nak dpisahkan dah..slalu mmg cm nie..terikut2 ngn masa ZAMAN KECIK2 @ SEKOLAH..hahah
  
>> hal ni susah sket nak ckp coz..sometyme kita pon akan ada mmbe yg kita leh masok n ada yg xleh masok kan...depends individu...
tp jgn lah smpi memilih mmbe..sampai nak MELEKAT lau leh mcm GAM UHU or GAJAH tue..jgn lah mcm nie..kita jdi lah UNIVERSAL...ha kan !!!

MORAL NYER DCNIE kan3 (^____^)

Oklah,aku xckp ape yg aku taip nie kowg kne folow 100%..Juz bgi cara jek kot2 terdesak sgt..1 g,peringatan utk kowang sumer..
ACCTUALY,XSEMUA MEMBE KITA PERFECT..KITA SENDIRI PON BELOM TENTU..SOMTYME,ADA X KITA TANYA APE MSLAH DY?
MSLH FAMILY KE?
MSLAH BOYPREND KE?
MCM2 LAH.....KAN...KGKDG BILA TYME EMOSI NI KITA PON XLEH NAK CONTROL..SO,JGNLAH KOWG INGAT MMBE KITA NI NEGETIVE SOKMO..
TRY UNDERSTANDING DY..DLM MEDIC ''EMPATI'' ITU PENTING YER...
HAHHHAA....MAKSUD NYER,KOWG ANGGAP DIRI KOWG DLM DIRI MMBE KOWG..MEMAHAMI KEADAAN DY..LAU KOWG JADI DY..APE YG KOWG AKKAN RASA N BUAT..HA....CAMTUE LAH IRAMA NY..(tibe)

Dengan ni aku pon nak mintak maap if kowg2 ada terasa ker or ape ke..xda unsur dengki2 or sengaja cari pasal ok..
Aku pon x perfect tp aku try nak jadi yg terbaik utk mmbe aku..
Insyaalahhh :)

Selamat Membca & beramal (^_^)

haniebee~


2 comments:

  1. terbaek la beb...bg ak ko lah kwn paling syok!! :D
    p/s:jgn kembang sgt ye bile kene puji tu..hahahah

    ReplyDelete
  2. hahaha..ko bru taw kew...ngongek ngat ^_^

    ReplyDelete

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting