Thursday, December 2, 2010

DILEMA PEREMPUAN (>_<)

Posted by Hanie Bee at 6:06 PM
Mood : aku punya hati bagai dtusuk2 ..aduh ! aduh ! robek hatiku ~
Envrmnet : err? xtaw..tgh menaip smbil slubg slimut kot..ujan~ 


Assalamualaikum..
Kehadapan warga blogging sekalian serta shbat :)

Entry kali ni aku nak mmbebel pasai dilema seorg wanita yg bernma perempuan
(mcm sama meaning je kn..hahha)
apa2 saja lah labu~

KOwg nak ckp talk2 pasai ape..
i mean topik..
lau gurl2 ni CINTA lah ye x ye kan..huhuhu...
baiklah ~mengikut pengalamn n kajian saintifik oleh 
Dato Phd.Master.Degree.Diploma.SPM Dr Hanie Bee kan..hahha..poyo jap.. ><
 Lau owg tgh BENcinta nie mcm2 ada dilema..

1) Antara bf dan mmbe..fuhhh..~mmg cam cilake jer kan pening dy..nak2 lg mmbe pon xnak galah..tyme date same ngn tyme lpak ngn mmbe..

Cara : lau aku,haha..sng je kowg g slow talk lu ngn mmbe or bf..
mcm andai kta mmbe 2 dah lme xjmpe beria ngajak ape slh ny kowg ckp ngn bf    pospone esok ke.....tp lau bf kowg pon hampehh xtaw lah den nak tolg.tp slalu ny bf memahami..(lau x throw away je)lalallaalaa~ :)

2)Ha..yg ni mmg byk blaku lah..bf kowg jenis yg mesra alam..
mksd aku cam mudah je mesra ngn pmpuan...hehe..
kompem ad sstgh kowg yg BERAPI KAPAL RAPI je kan....


Cara : biasalah 2..kta syg...then,kowg slow talk lah ngn bf kowg ape yg kowg suka n xsuka...
Coz,kbnykn owg laki ni xreti bsimpulan bahasa berpuitis nie.
kowg pon 1 (gurl) nak smpi kan 1 msg 2 smpi 5 page..choii meyhh!
hahha...biaslh kn..emo lebih... :)

3)Tentangan keluarga..ni biasalh..ad yg tgh stdy bru staun jagung dah pandai n pintar bkapel2...xheran kot zmn skung ni..(coz aku pon sme..lalla)

Cara : ramai yg dah t'kantoi or kne maki hamun ke ape ke ngn fmly..
tp dah nme syg tyme kapel2 ni kan.
lautan api sngop ku redah..
kentot kau pon wangi..ketiak pon harum~
macam2..hahhha..~
sng je,ni tletak pada dri kowg..lau kowg rase bcinta ni wat life kowg drop..
terok ke...exam down..lupe ingtn smase ngn bf..baik lupe kn je..kowh kne pikirkan mse dpn kowg xpon
pikir kn family kowg yg dh bhabes duit tp kowg XKENANG BUDi..
damn ini anak !!!
if,bf kowg mbantu....wat kowg smgat nk blajar..same2 bjaya..
its ok..go on je... :)

4)Palng2 mustahak,iaitu kebiasan owg kapel slalu ny mesti tutt...tutttttt...
Ha kan sencord dstue..hahah......


cara : aku xnak komen ape2 pasal nie t kang kne b0m bang B0oo0oom,
kowg dgr jela lgu
Bboleh pandang2....Jangan pegang2...
.duduk renggang2....bertambah sayangss...
hahhaha....(^___^)


5)Ni khas utk gurl2 yg PLAYEZZ GURLZ ok..mwahah..kowg mesti nak taw kan ape dy? bukan ape ad sestgh gurl dr kita ni jenis tamak kot xpon suka pasang scandal rmai2..huhhuhu....


Cara : yg ni aku pon xberani nak komen byk sgt,cuma aku nak bgi 2 kemingkinan yg belaku apabila anda terjebak dlm
 KAnCAH (cehh..ayt nak powerr )...agaga ~


-first,bila kowg dah t'kantoi kowg curang..haha..alamat ny perang dunia lah kn..mse ni lah owg mula nak sedih lah nyesal lah apelah.if ! if...ur bf still syg kat kowg still trime kowg..ha..ok lah 2..tp takot kne game balik..alhualm kn..berhati2 ok :)


-scnd,kowg xpernah ny kantoi,coberline baekkk punye.hahah...yg ni mmg ad luck lah..haha...kowg kne pikir toi2,if kowg wat cmni then bila owg yg paling kowg sygg giler babenkk Curang kat kowg..ape kowg rasa??
Baik dibalas baik,buruk d'balas...lu owg pikirlah sendiri :)


p/s info t'bahan
sbnarny gurl ni ada mslah curang or scandal ni bukan saje2..
lau saje2 xtaw lah kn..
>>sorang sayang kat bf,sorang lagi suka kat scandal.
mmg bezakan,tapi masalhny gurl ni dua2 xnak lepas..maybe c'sndl ni baik or caring ke..hncem ke sng cter ada sstgah part better then bf dy..
AKAN TETAPI (highlight dstue..)
dy xleh nak let go slh sowg..nilah antara punca ny..(cam pernah je kn..haha)


ha,harap2 kowg leh berfikir mana yg baik dan buruk..saje je nak share ngn kowg :) thanz ko m'baca n komen..
selamat b'amal :)




salams~


****************

5 comments on "DILEMA PEREMPUAN (>_<)"

farah16_honey on December 3, 2010 at 5:38 AM said...

huh,dilema perempuan...
ak ingat kan entry sedey2..
rupe2 nye tips utk bercinta..mwahahaha
tips tips tu dr pengalaman ko kan??

Hanie Bee on December 4, 2010 at 11:11 PM said...

hahaah...muka aku entry sedeyh2 ? mana mungkin yunk..(poyo jek)...eheheh..(muka cuak) mne adew...bkn pglaman tp journey..agagga :P

farah16_honey on December 5, 2010 at 4:24 AM said...

bkn ko suke ke cite syahdu2 nih..ahakkss...
pengalaman ngan journey lain eh..kah3
bangang je..

Hanie Bee on December 5, 2010 at 8:12 AM said...

hhahaa..ouchh !! terase i cm bangang..hilkhikhik :)

iskandar norizan on May 5, 2013 at 6:41 PM said...

macam tu erk..kalau dilema seorg lelaki macam mana plak???

Post a Comment

Thursday, December 2, 2010

DILEMA PEREMPUAN (>_<)

Mood : aku punya hati bagai dtusuk2 ..aduh ! aduh ! robek hatiku ~
Envrmnet : err? xtaw..tgh menaip smbil slubg slimut kot..ujan~ 


Assalamualaikum..
Kehadapan warga blogging sekalian serta shbat :)

Entry kali ni aku nak mmbebel pasai dilema seorg wanita yg bernma perempuan
(mcm sama meaning je kn..hahha)
apa2 saja lah labu~

KOwg nak ckp talk2 pasai ape..
i mean topik..
lau gurl2 ni CINTA lah ye x ye kan..huhuhu...
baiklah ~mengikut pengalamn n kajian saintifik oleh 
Dato Phd.Master.Degree.Diploma.SPM Dr Hanie Bee kan..hahha..poyo jap.. ><
 Lau owg tgh BENcinta nie mcm2 ada dilema..

1) Antara bf dan mmbe..fuhhh..~mmg cam cilake jer kan pening dy..nak2 lg mmbe pon xnak galah..tyme date same ngn tyme lpak ngn mmbe..

Cara : lau aku,haha..sng je kowg g slow talk lu ngn mmbe or bf..
mcm andai kta mmbe 2 dah lme xjmpe beria ngajak ape slh ny kowg ckp ngn bf    pospone esok ke.....tp lau bf kowg pon hampehh xtaw lah den nak tolg.tp slalu ny bf memahami..(lau x throw away je)lalallaalaa~ :)

2)Ha..yg ni mmg byk blaku lah..bf kowg jenis yg mesra alam..
mksd aku cam mudah je mesra ngn pmpuan...hehe..
kompem ad sstgh kowg yg BERAPI KAPAL RAPI je kan....


Cara : biasalah 2..kta syg...then,kowg slow talk lah ngn bf kowg ape yg kowg suka n xsuka...
Coz,kbnykn owg laki ni xreti bsimpulan bahasa berpuitis nie.
kowg pon 1 (gurl) nak smpi kan 1 msg 2 smpi 5 page..choii meyhh!
hahha...biaslh kn..emo lebih... :)

3)Tentangan keluarga..ni biasalh..ad yg tgh stdy bru staun jagung dah pandai n pintar bkapel2...xheran kot zmn skung ni..(coz aku pon sme..lalla)

Cara : ramai yg dah t'kantoi or kne maki hamun ke ape ke ngn fmly..
tp dah nme syg tyme kapel2 ni kan.
lautan api sngop ku redah..
kentot kau pon wangi..ketiak pon harum~
macam2..hahhha..~
sng je,ni tletak pada dri kowg..lau kowg rase bcinta ni wat life kowg drop..
terok ke...exam down..lupe ingtn smase ngn bf..baik lupe kn je..kowh kne pikirkan mse dpn kowg xpon
pikir kn family kowg yg dh bhabes duit tp kowg XKENANG BUDi..
damn ini anak !!!
if,bf kowg mbantu....wat kowg smgat nk blajar..same2 bjaya..
its ok..go on je... :)

4)Palng2 mustahak,iaitu kebiasan owg kapel slalu ny mesti tutt...tutttttt...
Ha kan sencord dstue..hahah......


cara : aku xnak komen ape2 pasal nie t kang kne b0m bang B0oo0oom,
kowg dgr jela lgu
Bboleh pandang2....Jangan pegang2...
.duduk renggang2....bertambah sayangss...
hahhaha....(^___^)


5)Ni khas utk gurl2 yg PLAYEZZ GURLZ ok..mwahah..kowg mesti nak taw kan ape dy? bukan ape ad sestgh gurl dr kita ni jenis tamak kot xpon suka pasang scandal rmai2..huhhuhu....


Cara : yg ni aku pon xberani nak komen byk sgt,cuma aku nak bgi 2 kemingkinan yg belaku apabila anda terjebak dlm
 KAnCAH (cehh..ayt nak powerr )...agaga ~


-first,bila kowg dah t'kantoi kowg curang..haha..alamat ny perang dunia lah kn..mse ni lah owg mula nak sedih lah nyesal lah apelah.if ! if...ur bf still syg kat kowg still trime kowg..ha..ok lah 2..tp takot kne game balik..alhualm kn..berhati2 ok :)


-scnd,kowg xpernah ny kantoi,coberline baekkk punye.hahah...yg ni mmg ad luck lah..haha...kowg kne pikir toi2,if kowg wat cmni then bila owg yg paling kowg sygg giler babenkk Curang kat kowg..ape kowg rasa??
Baik dibalas baik,buruk d'balas...lu owg pikirlah sendiri :)


p/s info t'bahan
sbnarny gurl ni ada mslah curang or scandal ni bukan saje2..
lau saje2 xtaw lah kn..
>>sorang sayang kat bf,sorang lagi suka kat scandal.
mmg bezakan,tapi masalhny gurl ni dua2 xnak lepas..maybe c'sndl ni baik or caring ke..hncem ke sng cter ada sstgah part better then bf dy..
AKAN TETAPI (highlight dstue..)
dy xleh nak let go slh sowg..nilah antara punca ny..(cam pernah je kn..haha)


ha,harap2 kowg leh berfikir mana yg baik dan buruk..saje je nak share ngn kowg :) thanz ko m'baca n komen..
selamat b'amal :)




salams~


****************

5 comments:

  1. huh,dilema perempuan...
    ak ingat kan entry sedey2..
    rupe2 nye tips utk bercinta..mwahahaha
    tips tips tu dr pengalaman ko kan??

    ReplyDelete
  2. hahaah...muka aku entry sedeyh2 ? mana mungkin yunk..(poyo jek)...eheheh..(muka cuak) mne adew...bkn pglaman tp journey..agagga :P

    ReplyDelete
  3. bkn ko suke ke cite syahdu2 nih..ahakkss...
    pengalaman ngan journey lain eh..kah3
    bangang je..

    ReplyDelete
  4. hhahaa..ouchh !! terase i cm bangang..hilkhikhik :)

    ReplyDelete
  5. macam tu erk..kalau dilema seorg lelaki macam mana plak???

    ReplyDelete

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting