Tuesday, October 18, 2011

CINTA , KEHIDUPAN & WANITA NI PELIK KE ?

Posted by Hanie Bee at 6:28 AM



assalamualaikum :)


mood :: kian tenang


environemnt :: keseorangan d'bilik + 
muhasabah diri




salam teman blogger n all reader :)


Smlm hb ada post mengenai perasaan seorang wanita yang terluka..right?
sape yek? no komen..huhuhuhu..xleh blar kn.
aku pon byk lah jalan2 cari pasal kt blog org lain...aku suka satu blog nie !
siyus ! sweet n byk yg aku godeh2 (surf)
Blog ni pon atas saranan teman seperjuangan gelap..yela...org slalu KEKASIH GELAP tp aku TEMAN GELAP..uuuu~ hahah~
Thanz to Dear AMira Syuhada ^^,
ni blog nyer lau uolls nak jejalan kn 


                   V
                   V








          Dr.Cinta Punya Blog












RUMUSAN DARI BLOG NIE A.K.A ULASAN SEORANG BUDAK COMEL BERNAME HANIE BEE KN...wink2~*
(perasan pulak dah kn....blaghh..haha)


* Info n sgle advise dy mmg berlaku pon dlm kehidupan remaja n percintaan duniawi skung..eceh! hehehe....


* LOVE PIC dy...cartoon nyer comel !


*sometyme aku tekene SETEPEK ape yg blogger paparkan..hurm...in the meaning ada gak insan yg masih memahami perasaan aku..huhu
mood :: jiwa kacaw ~




oh dah2 lah ak promooteee kan....bior kowang nilai sendiri wokeyh ^^,


next story !




HIDOP MASYARAKAT YANG PELIK !

D'cni dgn perasaan yg sungguh pelik lg ajaib
Hidop wanita sesame wanita :0
ape yang aku TAIP,PAPARKAN,SIARAN LANGSUNG DARI BLOG AKU YG XSEBERAPE NI...hanyalah luahan seorang hamba yg kerdil didunia ini yg xmnegerti ap2...ha kan~ ceh padahal ny......

Kenapa gurl2 suka cemburu ?

ok ! ni ADAT lah kan..harhar ! x dnafikan tuan kedaung yg menaip ni pon cpt JJJEEELEESS ~ 
(if org yg kita syg cari psl kn...)

tapi ! tapi ! sabor~ koi xda lah cmburu buta with teman gurl2 sndri kn,,i mean perlu ke cemburu dgn teman or mmbe gara2 bnda yg simple..oh god for sake (guna ayt bi sir ajo)
Xsalah jeles w study ke,nak improve dr jahat ke baik ke...ni x ! dah jeles2 ps2 MAIN PULAK PERMAINAN XNAK2 KAWAN tu..cm dak2 tecix..
haish xpaham ~ (--')

Kenapa gurl suka cari pasal antara sesame mmbe gurl yg lain?

holah ! yg ni aku pon xbape nak paham sgt,part2 cari pasal nie..
 XSENANG MELIHAT ORG LAIN SENANG ? ni lh kita..
bangsa melayu rakyat malaysia...lau leh nak dbomoh ngn mmbe pon lau leh nak bgi 
'membe kangkang'' a.k.a nasi kangkang...adoi!
lau GURAU pon berpada2..nak taw knp...
teruskan mmbaca ~




Kenapa suka sgt JAHIT KAIN ORANG ..ops! silap..
JAGA TEPI KAIN ORG ?

MEMANG XDINAFIKAN !!
org pmpuan ni mmg suka MENJAHIT n MENJAGA
but,tolg lh paham~ jahit jelah kain sendiri !
make sure siap n perfect
ni x KAIN SENDIRI XSIAP JAHIT,KAIN ORG LAIN DIJAHITNYA...masyallah~
sfesis afa ini? fanyak felik lah~

Kenapa gurl suka EMOTIONAL ?

ok saya terasa !
#fact ini mmg tepat2 kena kt MY FACE !
aku mmg dikategorikan serg yg sgt EMOTIONAL..
cmner? bagaimana?
ha...xmau lah ak kabo kn..allahualam~
gurl2 ni paling emo++++++
bila MOON COME...fuyoh~! lau leh kan katil meja sgle2 ni mcm nak dtebalikan...
pom preng ! pom preng !
ceh....sape lg aku lh tu..xda lh smpi cmtu ckali kan...''MACAM'' jelaghh...


Kenapa gurl mudah gelabah xtentu pasal..lau ada lori depan pon,main LUTU je an..

haha..aku suka ni ! 
ada gax aku jumpa gurl2 yg jenis cmnie,,somtyme duatyme mybe ar lawak kn.tapi bila dah bertyme2 asyk gelabah...adush! kita yg susah plak...
benda yg simple jdi triple !
juz rlex n take it easy....jgn lh easy sgt,,
MEDIAM EASY :)



KEnapa gurl selalu sedih n TERASA HATI ? SENSITIF ? :'( ??

Xtahu ! xtahu ! perempuan slalu dikaitkan dengan air mata..asal air mata je pmpuan...
mybe lh tp xsume..ada gak aku jmpa mmbe yg hati keras batu konkrit xda perasaan kn...haha..
susa lak gtue...aku ada baca satu artikel that say,, kaum hawa ni mmg mudah menitiskan air mata krn dgn menitiskan airmata dia dapat menyembuhkan luka n sakit di hati mereka...sebab tue wanita ni kadang2 lebih cekal dari serang lelaki..so,WANITA,HAWA,PERMEPUAN,LADIE,GURL kat luar sane...bangga lah anda :D

 THE END



ok ! ape korang rasa? ada betoi ka?
sorry if tatabahasa n pemahaman aku mbuat kawan terasa or terkasar bahasa...
Ni xda kena mengene dgn sapa2 wokeyh :)
SELAMAT BERAMAL SUME ! salam~

to someone ::

HARGAI CINTA KU SEPERTI MANA AKU MENGHARGAI DIRIMU..




ADAAKUKESAHAPEKAUKESAH | HANIE BEE

2 comments on "CINTA , KEHIDUPAN & WANITA NI PELIK KE ?"

Ms. LaLA on October 18, 2011 at 5:55 PM said...

saya terasa... apa awak kata memang betul.. hihi..

Hanie Bee on October 19, 2011 at 3:02 AM said...

hahha..taw xpew..biasr lh kita2 ni pmpuan... :D

Post a Comment

Tuesday, October 18, 2011

CINTA , KEHIDUPAN & WANITA NI PELIK KE ?




assalamualaikum :)


mood :: kian tenang


environemnt :: keseorangan d'bilik + 
muhasabah diri




salam teman blogger n all reader :)


Smlm hb ada post mengenai perasaan seorang wanita yang terluka..right?
sape yek? no komen..huhuhuhu..xleh blar kn.
aku pon byk lah jalan2 cari pasal kt blog org lain...aku suka satu blog nie !
siyus ! sweet n byk yg aku godeh2 (surf)
Blog ni pon atas saranan teman seperjuangan gelap..yela...org slalu KEKASIH GELAP tp aku TEMAN GELAP..uuuu~ hahah~
Thanz to Dear AMira Syuhada ^^,
ni blog nyer lau uolls nak jejalan kn 


                   V
                   V








          Dr.Cinta Punya Blog












RUMUSAN DARI BLOG NIE A.K.A ULASAN SEORANG BUDAK COMEL BERNAME HANIE BEE KN...wink2~*
(perasan pulak dah kn....blaghh..haha)


* Info n sgle advise dy mmg berlaku pon dlm kehidupan remaja n percintaan duniawi skung..eceh! hehehe....


* LOVE PIC dy...cartoon nyer comel !


*sometyme aku tekene SETEPEK ape yg blogger paparkan..hurm...in the meaning ada gak insan yg masih memahami perasaan aku..huhu
mood :: jiwa kacaw ~




oh dah2 lah ak promooteee kan....bior kowang nilai sendiri wokeyh ^^,


next story !




HIDOP MASYARAKAT YANG PELIK !

D'cni dgn perasaan yg sungguh pelik lg ajaib
Hidop wanita sesame wanita :0
ape yang aku TAIP,PAPARKAN,SIARAN LANGSUNG DARI BLOG AKU YG XSEBERAPE NI...hanyalah luahan seorang hamba yg kerdil didunia ini yg xmnegerti ap2...ha kan~ ceh padahal ny......

Kenapa gurl2 suka cemburu ?

ok ! ni ADAT lah kan..harhar ! x dnafikan tuan kedaung yg menaip ni pon cpt JJJEEELEESS ~ 
(if org yg kita syg cari psl kn...)

tapi ! tapi ! sabor~ koi xda lah cmburu buta with teman gurl2 sndri kn,,i mean perlu ke cemburu dgn teman or mmbe gara2 bnda yg simple..oh god for sake (guna ayt bi sir ajo)
Xsalah jeles w study ke,nak improve dr jahat ke baik ke...ni x ! dah jeles2 ps2 MAIN PULAK PERMAINAN XNAK2 KAWAN tu..cm dak2 tecix..
haish xpaham ~ (--')

Kenapa gurl suka cari pasal antara sesame mmbe gurl yg lain?

holah ! yg ni aku pon xbape nak paham sgt,part2 cari pasal nie..
 XSENANG MELIHAT ORG LAIN SENANG ? ni lh kita..
bangsa melayu rakyat malaysia...lau leh nak dbomoh ngn mmbe pon lau leh nak bgi 
'membe kangkang'' a.k.a nasi kangkang...adoi!
lau GURAU pon berpada2..nak taw knp...
teruskan mmbaca ~




Kenapa suka sgt JAHIT KAIN ORANG ..ops! silap..
JAGA TEPI KAIN ORG ?

MEMANG XDINAFIKAN !!
org pmpuan ni mmg suka MENJAHIT n MENJAGA
but,tolg lh paham~ jahit jelah kain sendiri !
make sure siap n perfect
ni x KAIN SENDIRI XSIAP JAHIT,KAIN ORG LAIN DIJAHITNYA...masyallah~
sfesis afa ini? fanyak felik lah~

Kenapa gurl suka EMOTIONAL ?

ok saya terasa !
#fact ini mmg tepat2 kena kt MY FACE !
aku mmg dikategorikan serg yg sgt EMOTIONAL..
cmner? bagaimana?
ha...xmau lah ak kabo kn..allahualam~
gurl2 ni paling emo++++++
bila MOON COME...fuyoh~! lau leh kan katil meja sgle2 ni mcm nak dtebalikan...
pom preng ! pom preng !
ceh....sape lg aku lh tu..xda lh smpi cmtu ckali kan...''MACAM'' jelaghh...


Kenapa gurl mudah gelabah xtentu pasal..lau ada lori depan pon,main LUTU je an..

haha..aku suka ni ! 
ada gax aku jumpa gurl2 yg jenis cmnie,,somtyme duatyme mybe ar lawak kn.tapi bila dah bertyme2 asyk gelabah...adush! kita yg susah plak...
benda yg simple jdi triple !
juz rlex n take it easy....jgn lh easy sgt,,
MEDIAM EASY :)



KEnapa gurl selalu sedih n TERASA HATI ? SENSITIF ? :'( ??

Xtahu ! xtahu ! perempuan slalu dikaitkan dengan air mata..asal air mata je pmpuan...
mybe lh tp xsume..ada gak aku jmpa mmbe yg hati keras batu konkrit xda perasaan kn...haha..
susa lak gtue...aku ada baca satu artikel that say,, kaum hawa ni mmg mudah menitiskan air mata krn dgn menitiskan airmata dia dapat menyembuhkan luka n sakit di hati mereka...sebab tue wanita ni kadang2 lebih cekal dari serang lelaki..so,WANITA,HAWA,PERMEPUAN,LADIE,GURL kat luar sane...bangga lah anda :D

 THE END



ok ! ape korang rasa? ada betoi ka?
sorry if tatabahasa n pemahaman aku mbuat kawan terasa or terkasar bahasa...
Ni xda kena mengene dgn sapa2 wokeyh :)
SELAMAT BERAMAL SUME ! salam~

to someone ::

HARGAI CINTA KU SEPERTI MANA AKU MENGHARGAI DIRIMU..




ADAAKUKESAHAPEKAUKESAH | HANIE BEE

2 comments:

  1. saya terasa... apa awak kata memang betul.. hihi..

    ReplyDelete
  2. hahha..taw xpew..biasr lh kita2 ni pmpuan... :D

    ReplyDelete

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting