Thursday, September 15, 2011

Posted by Hanie Bee at 12:33 PM


cintaku hanya kupersembah padamu..

ASSALAMUALAIKUM :)


MOOD :: XDA MOOD !
ENVIRONMENT :: KAT BILIK & MALAM BUNYI CENGKERIK JE~


HAI TEMAN,KALI NI MMG AGK LAME AKU X UPDATE ENTRY NIE..MELIHAT TEMAN2 AKU RAJIN SO AKU PON TERGERAK HATI NAK TGK...RUPANYA DAH BERSAWANG~ADEYH~
AKU BARU JE LEPAS,MOP,CUCI & POLISH BLOG....HAHHAHA :D


OK STOP ! APE POINT AKU NAK CKP SKUNG NIE...(==)''
OK LAH UOLLS,KALI NI AKU XDa benda pon nak story mory nyer...SAJE NAK SHARE2 PERASAAN n naluri seorang wanita bergelar .... erm NTAH ! xtaw STATUS ape !
how could that be? aik? 
owg dah tunang pon gelar tunang n kahwin dgelar isteri..haha..
NO KOMEN lah ~ ape aku nak cakap kat cnie......




    Xsemestinya dalam sessebuah hubugan perlukan DECLARATION (amboih !)
or state the status kan...lg2 kat FACEBOOK..klas nyah~
hahahha...doesnt matte lh sume tue..aslkan ap kita wat tue membhagiakan & x nyusahkan owg..simple right?Ape yang aku belajar setelah semakin meningkat TUA ni....ermmm


Belajar erti sesebuah hubungan 2 perlukan pengorbanan..mean?
demi masa depan kita terpaksa korbankan hati n perasaan demi mencapai cita2 n tgjwb sbgi seorg ank...paham sendirilh kn~


Aku suka QUOTE ni dr dlu 
''Sekiranya kita melepaskan orang yang kita sayang dan dia akan kembali pada kita..percayalah kita adalah orang yang di cintai dlm hati n hidupnya''


kesahihanya bergantung pada individu kot...hurm :)
lau dak dia galak sgt,mmg kaki perempuan...xkan kowg nak...ermmm..gulp..kan.. :P
xsanggup nak teruskan ayt....auzubillah~


Cinta itu xsemestinya memiliki :')


demi cinta rela berkorban...sanggup derita...sanggup meninggalkan demi kebahagian...
If aku,aku xsanggup untuk kehilangan org yg aku syg utk kali ke-2..Mybe pd dia,dia rela melepaskan aku if aku dah jumpa n bahagia ngn org lain..Tapi adkah dia mengerti yang dia adlah kebahagian kita???? :(


Untunglah seseorang perempuan memiliki CINTA PERTAMA seorang lelaki & ubtonglah orang lelaki memiliki CINTA TERAKHIR seorang perempuan.


Aku mengerti betapa mendalamnya ayat nie...Tapi..Bukan pengakhiran sesebuah percintaan itu adlahberakhir dgn mahligai perkahwinan yang suci..Jodoh...Percya atau tidak Jodoh & doa serta tawakal pada NYA...adlah jalan terbaik untuk kita redha dgn ketentuanya..Hurm~
Jujur aku ckp,bila bicara pasal soal ni..aku cukup takot..takot utk mengetahui,menunggu n menerima kenyataan sekirnya bukan DIA adlh jodoh ku..hurm~ Tapi..aku perlu kuat...
korang kat luar pon kena sabar...hu3..chayok ! think positive ! :')






Sekiranya KAU tahu ,


                 bukan AKu nak mempunyai perassan cmnie....
Bukan aku nak menyeksa diri aku ini teringat pada kau..
bukan aku sengaja suka2 hati jek nak cemburu xtentu pasal..
bukan aku nak STALKER FB kau,ape kau buat,ko ngn sape? g mne? ..
bukan aku nak tahu perempuan mne yg ko dah kenal,
dah bcinta dah kapel or perempuan2 ko yg lain...
bukan aku nak memarahi kau..
bukan aku nak BERSEDIH sbb kau..
bukan aku nak xda mood bila kau xmenhargai ape ygvaku buat..
bukan aku nak call kau tiap mlm,tiap bangon tido,after blk kls semata2 nak menganggu kau..
.bukan aku nak menyibok hal kau sbb aku nak CINTROL n BUZY BODY hal kau...
bukan aku nak kacau hidop kau dgn memita kau meneman aku wlpon seminit dua...
buka aku nak mengalirkan air mata krna aku SENSITIF...
bukan aku minta untuk merindui kau setiap masa...menyanyagi mu dari perkenalan kita....

Sebaliknya....Aku...
sentiasa ingat kau sbb hanya kau ada dlm hati aku..xda 2 atau 3..
aku cemburu keran aku xnak kehilangan kau...
melihat kau curang n bersama perempuan lain...menduakan aku....
sekiranya kau dtempat aku ?fikirkanlah...
menjadi STALKER khas utk kau bukan pekerjaan tetap aku..
dah lah xda gaji xda faedah..tapi jari jemari aku akan menaip nme kau druagn SEARCH n melihat Wall Profile n meneliti setiap kau update n comment...
kau happy n bls mbls..sdgkan...
bila aku post kau hanya like...itu pon dh cukop memadai ko masih sekilas pandang melihat post yang aku hntr...wlpon xberi makna ape2...
aku xsedih pon pic kita HIDE,xsedih pon kita xmcm yg lin...
sbb aku percaya kau syg aku...kau kata....hurm..
bukan aku nak sgt kenal sape prmpuan ko kwn ko knl tp aku nak cume nak mengenali n memahami ape kelebihan dia sbgi kwn kau utk aku mperbaiki kelmehan aku..
bukan aku nak mlihat stiap chat n message kau yg hanya akn melukakan aku..
bukan aku nak scroll down lagi..lagi..
wlpon tiap CLICK smkin lme smkin... :'(
bukan aku nk marah kau,contol kau..
mne kau pergi..ngn sape,bila balik,bila..bila n bila....
aku cume nak make sure ko selamat sbb aku rse itu tgjwb aku...pastikan ko selmat..
pernah x kau fikir pilunya hati aku..
kau anggap aku nak sibok hal kau,merimaskan kau...
hurmmm.......
bukan aku minta menitis kan air mata kerana kau...
aku sendri pon xperasaan bila air mata aku mengalir..aku bukan merajuk atau sensitif..tapi aku cume minta masa kau skdr seminit dua utk mendengar suara kau..
ye...aku langsung xrindukan kan...walhal.....hurm~
merindui n menyangimu bukan aku nak sebab dalam diri aku mmg lahir perasaan tue wlpon aku menidakan,melupakan n membenci..
perasaan tue xkan hilang..sebab kau adlah aku dan aku adlah kau.. :'(
tapi cuma aku...cuma aku...cuma aku yg masih menyedari sume ni.....


                                                                                            - haniebee-




.adaakukesahapekaukesah | hanie bee.
salam~



3 comments on " "

Anonymous said...

bile bace entry nih.. na nanges pun ade,sebak... tatau sebb pe *touching.touching*

pemuzik jalanan on September 17, 2011 at 11:55 AM said...

satu je yg awak kena ingat. jodoh pertemuan semua kat tangan tuhan, keep on percaya takdir tuhan and InsyaAllah everything will turn out well :) InsyaAllah...

Hanie Bee on September 19, 2011 at 7:44 AM said...

anouymos:: mmg hanie luahan lahir dari hati..maybe sampai kot pada awk..thanz memhami :)

mia :: hahha...hurm..ok ! still blive~ hope someday evrythg akn bakhir dgn baik...amin~

Post a Comment

Thursday, September 15, 2011



cintaku hanya kupersembah padamu..

ASSALAMUALAIKUM :)


MOOD :: XDA MOOD !
ENVIRONMENT :: KAT BILIK & MALAM BUNYI CENGKERIK JE~


HAI TEMAN,KALI NI MMG AGK LAME AKU X UPDATE ENTRY NIE..MELIHAT TEMAN2 AKU RAJIN SO AKU PON TERGERAK HATI NAK TGK...RUPANYA DAH BERSAWANG~ADEYH~
AKU BARU JE LEPAS,MOP,CUCI & POLISH BLOG....HAHHAHA :D


OK STOP ! APE POINT AKU NAK CKP SKUNG NIE...(==)''
OK LAH UOLLS,KALI NI AKU XDa benda pon nak story mory nyer...SAJE NAK SHARE2 PERASAAN n naluri seorang wanita bergelar .... erm NTAH ! xtaw STATUS ape !
how could that be? aik? 
owg dah tunang pon gelar tunang n kahwin dgelar isteri..haha..
NO KOMEN lah ~ ape aku nak cakap kat cnie......




    Xsemestinya dalam sessebuah hubugan perlukan DECLARATION (amboih !)
or state the status kan...lg2 kat FACEBOOK..klas nyah~
hahahha...doesnt matte lh sume tue..aslkan ap kita wat tue membhagiakan & x nyusahkan owg..simple right?Ape yang aku belajar setelah semakin meningkat TUA ni....ermmm


Belajar erti sesebuah hubungan 2 perlukan pengorbanan..mean?
demi masa depan kita terpaksa korbankan hati n perasaan demi mencapai cita2 n tgjwb sbgi seorg ank...paham sendirilh kn~


Aku suka QUOTE ni dr dlu 
''Sekiranya kita melepaskan orang yang kita sayang dan dia akan kembali pada kita..percayalah kita adalah orang yang di cintai dlm hati n hidupnya''


kesahihanya bergantung pada individu kot...hurm :)
lau dak dia galak sgt,mmg kaki perempuan...xkan kowg nak...ermmm..gulp..kan.. :P
xsanggup nak teruskan ayt....auzubillah~


Cinta itu xsemestinya memiliki :')


demi cinta rela berkorban...sanggup derita...sanggup meninggalkan demi kebahagian...
If aku,aku xsanggup untuk kehilangan org yg aku syg utk kali ke-2..Mybe pd dia,dia rela melepaskan aku if aku dah jumpa n bahagia ngn org lain..Tapi adkah dia mengerti yang dia adlah kebahagian kita???? :(


Untunglah seseorang perempuan memiliki CINTA PERTAMA seorang lelaki & ubtonglah orang lelaki memiliki CINTA TERAKHIR seorang perempuan.


Aku mengerti betapa mendalamnya ayat nie...Tapi..Bukan pengakhiran sesebuah percintaan itu adlahberakhir dgn mahligai perkahwinan yang suci..Jodoh...Percya atau tidak Jodoh & doa serta tawakal pada NYA...adlah jalan terbaik untuk kita redha dgn ketentuanya..Hurm~
Jujur aku ckp,bila bicara pasal soal ni..aku cukup takot..takot utk mengetahui,menunggu n menerima kenyataan sekirnya bukan DIA adlh jodoh ku..hurm~ Tapi..aku perlu kuat...
korang kat luar pon kena sabar...hu3..chayok ! think positive ! :')






Sekiranya KAU tahu ,


                 bukan AKu nak mempunyai perassan cmnie....
Bukan aku nak menyeksa diri aku ini teringat pada kau..
bukan aku sengaja suka2 hati jek nak cemburu xtentu pasal..
bukan aku nak STALKER FB kau,ape kau buat,ko ngn sape? g mne? ..
bukan aku nak tahu perempuan mne yg ko dah kenal,
dah bcinta dah kapel or perempuan2 ko yg lain...
bukan aku nak memarahi kau..
bukan aku nak BERSEDIH sbb kau..
bukan aku nak xda mood bila kau xmenhargai ape ygvaku buat..
bukan aku nak call kau tiap mlm,tiap bangon tido,after blk kls semata2 nak menganggu kau..
.bukan aku nak menyibok hal kau sbb aku nak CINTROL n BUZY BODY hal kau...
bukan aku nak kacau hidop kau dgn memita kau meneman aku wlpon seminit dua...
buka aku nak mengalirkan air mata krna aku SENSITIF...
bukan aku minta untuk merindui kau setiap masa...menyanyagi mu dari perkenalan kita....

Sebaliknya....Aku...
sentiasa ingat kau sbb hanya kau ada dlm hati aku..xda 2 atau 3..
aku cemburu keran aku xnak kehilangan kau...
melihat kau curang n bersama perempuan lain...menduakan aku....
sekiranya kau dtempat aku ?fikirkanlah...
menjadi STALKER khas utk kau bukan pekerjaan tetap aku..
dah lah xda gaji xda faedah..tapi jari jemari aku akan menaip nme kau druagn SEARCH n melihat Wall Profile n meneliti setiap kau update n comment...
kau happy n bls mbls..sdgkan...
bila aku post kau hanya like...itu pon dh cukop memadai ko masih sekilas pandang melihat post yang aku hntr...wlpon xberi makna ape2...
aku xsedih pon pic kita HIDE,xsedih pon kita xmcm yg lin...
sbb aku percaya kau syg aku...kau kata....hurm..
bukan aku nak sgt kenal sape prmpuan ko kwn ko knl tp aku nak cume nak mengenali n memahami ape kelebihan dia sbgi kwn kau utk aku mperbaiki kelmehan aku..
bukan aku nak mlihat stiap chat n message kau yg hanya akn melukakan aku..
bukan aku nak scroll down lagi..lagi..
wlpon tiap CLICK smkin lme smkin... :'(
bukan aku nk marah kau,contol kau..
mne kau pergi..ngn sape,bila balik,bila..bila n bila....
aku cume nak make sure ko selamat sbb aku rse itu tgjwb aku...pastikan ko selmat..
pernah x kau fikir pilunya hati aku..
kau anggap aku nak sibok hal kau,merimaskan kau...
hurmmm.......
bukan aku minta menitis kan air mata kerana kau...
aku sendri pon xperasaan bila air mata aku mengalir..aku bukan merajuk atau sensitif..tapi aku cume minta masa kau skdr seminit dua utk mendengar suara kau..
ye...aku langsung xrindukan kan...walhal.....hurm~
merindui n menyangimu bukan aku nak sebab dalam diri aku mmg lahir perasaan tue wlpon aku menidakan,melupakan n membenci..
perasaan tue xkan hilang..sebab kau adlah aku dan aku adlah kau.. :'(
tapi cuma aku...cuma aku...cuma aku yg masih menyedari sume ni.....


                                                                                            - haniebee-




.adaakukesahapekaukesah | hanie bee.
salam~



3 comments:

  1. bile bace entry nih.. na nanges pun ade,sebak... tatau sebb pe *touching.touching*

    ReplyDelete
  2. satu je yg awak kena ingat. jodoh pertemuan semua kat tangan tuhan, keep on percaya takdir tuhan and InsyaAllah everything will turn out well :) InsyaAllah...

    ReplyDelete
  3. anouymos:: mmg hanie luahan lahir dari hati..maybe sampai kot pada awk..thanz memhami :)

    mia :: hahha...hurm..ok ! still blive~ hope someday evrythg akn bakhir dgn baik...amin~

    ReplyDelete

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting