Sunday, August 21, 2011

Dugaan Hidup Aku

Posted by Hanie Bee at 8:52 AM

So lonley so lone ~



ASSALAMUALAIKUM :)

MOOD : SO SAD ! SO HARD !
ENVIROMENT :MENCARI KETENANGAN ABADI





Hai uolss..Lame dah aku xupdates blog nie kan..
Hurmm..Aku pun xtahu knp sejak akhir2 nie aku mcm xda perasaan jek..
Yupp! mmg aku tencion pon...
Sometyme kita hope someone akan paham masalah kita...
Namun owang yg d'sisi kita jugak manusia...
Manusia yg xperfext xpernah lepas dengan kesilapan..mcm 2 jugak aku..
Aku xsempurna..xsesempurna makhluk ciptaan NYA..Tapi aku punya perasaan..
Perasaan yang sukar untuk aku jelaskan....Kali ni aku nak updates Blog nie coz 
Aku nak luahkan perasaan aku yang tiada siapa yang tahu...Ikut kowang lah nak baca atau tidak..aku xpernah memaksa sesape...HURMMM~
Firstly,meme aku xnafikan yang aku dah lame xbalik rumah..
Kampung halaman untuk berjumpa dengan mama n papa..Wlapon ramadhan semakin berakhir dan syawal bakal menjelma..sampai skrg aku stil lagi xdpt menyambut bulan yg mulia nie bsme family..mungkin ini adlah dugaan aku yg terbesar...
Senang utk aku kata yupp..tabah n sabarlah n idugaan hidup drantau owg...tapi sukar utk aku tipu diri aku sendiri !!! 

Yang paling aku tencion kat cnie bila dududk kat kolej yg mcm HELL nie..
oh ! damn ! sampai sekrg aku still lg xleh trime keadaan kat cnie no matter what happen.mcm2 aku cuba utk aku membiasakan kan kat tempat nie...
Ada yang kata cari something YANG MENARIK !
baler ! aku yg menariknya kat cnie selain daripada
UGUTAN ! TOMAHAN ! CELAAN ! PENGHINAAN !!! 
Seolah2 dilayanan mcm xBERPERIKEMANUSIAAN !!!!!!!
Ape sume nie? sampai bila.....
kenape MEREKA xpaham KAMI ni pon manusia...ada HATI N PERASAAN...
MEREKA ingat dgn wat sume ni KAMI akan jadi PATUNG?
Ingat dengan PRESSURE kami..kami akan pandai belajar....
kemon lah dont make like a childishhhhhhhhhh! 
Kami tahu MEREKA syg kan kami...SAYANG  SGT KAN !
lau syg knp KAMI smpi cmnie---------> (T.T)
dugaan2~hurmmmmm~



My LOVE :')

Awk,nape kita mcm nie?Knp owg lain bahagia tapi knp kita mcm nie...
Sy xtahu knp kita mcm nie....kenape...sampai bila...
Dugaan demi dugaan kita hadapi...
Wlapun JARAK memisahkan kita tp SYG owg pd dia xpernah bkurg..
Sukar ke utk mengerti perasaan owg....sukar ke untuk kita
kecapi kebahgaia mcm owg lain....Owg cuba memahami dia tp
knp sukar sgt utk dy mengerti perasaan owg..bukan niat owg mencaci n menceritakan keburukan or pape pon pasal syg...tapi owg xnak kehilangan dia lagi...
Cukuplah dia utk yang terakhir kalinya.....hurmm...
Xda yg kedua n ketiga..
Semalam kita gaduh.....cukup menyeksakan !!!!!!!!!
malam tidur hanya bertemankan kesedihan , hanya pikirkan dia...
bagun pagi seolah2 tiada ape pon yang bermakna....
dia perlukan masa ke?perlukan masa untuk memahami semua nie...?
maafkan owg sekiranya owg bukan perempuan yg sempurna n terbaik utk dia..
owg mintak maaf sekiranya owg xreti nak bsyukur or memahami dia..
xreti menhargai pengorbanan dia....owg ke yg bslh?
ya allah..aku adlah hambamu yang sangat2 lemah............:'(

Hari ni,ape lagi yang aku hadapi?
Aku fikir semua kan berubah....malangnya...
pagi2 lagi dah kne sound bertubi2..peh! alangkah indahnya pagi yang mulia itu ~
apelah naseib jadi cmnie !!!! aku tencion !! sedih!!!
dah lah nak tarik cuti !! adaakukesah kew !!! hurmmmmm~~~~~

Ps2,wat baju..sabo jer lah aku ngn LATIN nie..baju wat dah lah beso giler~
cam pregnant nyer baju xotter lagi nak mintak duit...
amboih banyak cantek kan...hmm...
xdan ngn 2,trime msg dari si dia.. :(
xmampu nak kata ape2.....
sedih lah...argh!!!!!!!!

ni aku baru pas siapkan asignment ...penat n letih..
MENGHARAPKAN KETENANGAN ABADI :(


adaakukesahapekaukesah | hanie bee









1 comments on "Dugaan Hidup Aku"

ziziey sam on August 22, 2011 at 5:05 AM said...

sabar jela yg boleh~

Post a Comment

Sunday, August 21, 2011

Dugaan Hidup Aku


So lonley so lone ~



ASSALAMUALAIKUM :)

MOOD : SO SAD ! SO HARD !
ENVIROMENT :MENCARI KETENANGAN ABADI





Hai uolss..Lame dah aku xupdates blog nie kan..
Hurmm..Aku pun xtahu knp sejak akhir2 nie aku mcm xda perasaan jek..
Yupp! mmg aku tencion pon...
Sometyme kita hope someone akan paham masalah kita...
Namun owang yg d'sisi kita jugak manusia...
Manusia yg xperfext xpernah lepas dengan kesilapan..mcm 2 jugak aku..
Aku xsempurna..xsesempurna makhluk ciptaan NYA..Tapi aku punya perasaan..
Perasaan yang sukar untuk aku jelaskan....Kali ni aku nak updates Blog nie coz 
Aku nak luahkan perasaan aku yang tiada siapa yang tahu...Ikut kowang lah nak baca atau tidak..aku xpernah memaksa sesape...HURMMM~
Firstly,meme aku xnafikan yang aku dah lame xbalik rumah..
Kampung halaman untuk berjumpa dengan mama n papa..Wlapon ramadhan semakin berakhir dan syawal bakal menjelma..sampai skrg aku stil lagi xdpt menyambut bulan yg mulia nie bsme family..mungkin ini adlah dugaan aku yg terbesar...
Senang utk aku kata yupp..tabah n sabarlah n idugaan hidup drantau owg...tapi sukar utk aku tipu diri aku sendiri !!! 

Yang paling aku tencion kat cnie bila dududk kat kolej yg mcm HELL nie..
oh ! damn ! sampai sekrg aku still lg xleh trime keadaan kat cnie no matter what happen.mcm2 aku cuba utk aku membiasakan kan kat tempat nie...
Ada yang kata cari something YANG MENARIK !
baler ! aku yg menariknya kat cnie selain daripada
UGUTAN ! TOMAHAN ! CELAAN ! PENGHINAAN !!! 
Seolah2 dilayanan mcm xBERPERIKEMANUSIAAN !!!!!!!
Ape sume nie? sampai bila.....
kenape MEREKA xpaham KAMI ni pon manusia...ada HATI N PERASAAN...
MEREKA ingat dgn wat sume ni KAMI akan jadi PATUNG?
Ingat dengan PRESSURE kami..kami akan pandai belajar....
kemon lah dont make like a childishhhhhhhhhh! 
Kami tahu MEREKA syg kan kami...SAYANG  SGT KAN !
lau syg knp KAMI smpi cmnie---------> (T.T)
dugaan2~hurmmmmm~



My LOVE :')

Awk,nape kita mcm nie?Knp owg lain bahagia tapi knp kita mcm nie...
Sy xtahu knp kita mcm nie....kenape...sampai bila...
Dugaan demi dugaan kita hadapi...
Wlapun JARAK memisahkan kita tp SYG owg pd dia xpernah bkurg..
Sukar ke utk mengerti perasaan owg....sukar ke untuk kita
kecapi kebahgaia mcm owg lain....Owg cuba memahami dia tp
knp sukar sgt utk dy mengerti perasaan owg..bukan niat owg mencaci n menceritakan keburukan or pape pon pasal syg...tapi owg xnak kehilangan dia lagi...
Cukuplah dia utk yang terakhir kalinya.....hurmm...
Xda yg kedua n ketiga..
Semalam kita gaduh.....cukup menyeksakan !!!!!!!!!
malam tidur hanya bertemankan kesedihan , hanya pikirkan dia...
bagun pagi seolah2 tiada ape pon yang bermakna....
dia perlukan masa ke?perlukan masa untuk memahami semua nie...?
maafkan owg sekiranya owg bukan perempuan yg sempurna n terbaik utk dia..
owg mintak maaf sekiranya owg xreti nak bsyukur or memahami dia..
xreti menhargai pengorbanan dia....owg ke yg bslh?
ya allah..aku adlah hambamu yang sangat2 lemah............:'(

Hari ni,ape lagi yang aku hadapi?
Aku fikir semua kan berubah....malangnya...
pagi2 lagi dah kne sound bertubi2..peh! alangkah indahnya pagi yang mulia itu ~
apelah naseib jadi cmnie !!!! aku tencion !! sedih!!!
dah lah nak tarik cuti !! adaakukesah kew !!! hurmmmmm~~~~~

Ps2,wat baju..sabo jer lah aku ngn LATIN nie..baju wat dah lah beso giler~
cam pregnant nyer baju xotter lagi nak mintak duit...
amboih banyak cantek kan...hmm...
xdan ngn 2,trime msg dari si dia.. :(
xmampu nak kata ape2.....
sedih lah...argh!!!!!!!!

ni aku baru pas siapkan asignment ...penat n letih..
MENGHARAPKAN KETENANGAN ABADI :(


adaakukesahapekaukesah | hanie bee









1 comment:

 

Hɑиɨє Bєє♔ §WEET LɨKE HღNEY Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting